Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:03:13

Незабаром у Чернігові відкриється перша станція сортування сміття

26.05.2020   12:45Агенцiя

Вже у червні у Чернігові запрацює перша в місті станція сортування сміття. Над її створенням працює громадська організація “Еко Місто”.

На станції навчатимуть містян роздільному збору побутових відходів та прийматимуть понад 20 видів вторинної сировини. Зокрема і такі фракції, які на сьогодні не можна здати в жодному з пунктів прийому міста.

Знаходитиметься станція у внутрішньому дворику Обласного молодіжного центру (колишній кінотеатр “Щорса”). Приміщення для її облаштування громадській організації центр надав безкоштовно.

“Молодіжний центр зацікавлений в тих перетвореннях, які ініціювали в рамках цього проєкту. Ну і, звичайно, сама тенденція, що молодь заради молоді створює нові простори, реалізує нові ідеї та якнайбільше залучає молодь до реалізації таких ініціатив - це для нас важливо. Це головна складова молодіжної роботи,” - пояснила директорка Обласного молодіжного центру Ірина Сімонова.

Раніше у будівлі був склад. Протягом двох місяців карантину волонтери “Еко Місто” власними силами приводили приміщення до ладу: відремонтували дах, замінили вікна та електромережі, пофарбували стіни. За словами керівника ГО “Еко Місто” Сергія Безбородька, відкриття планують на червень, зараз волонтери монтують бокси для збору вторсировини та готують інформаційні стенди.

“Аналізуючи проблему, ми зрозуміли, що часто люди відмовляються від сортування сміття, бо не знають, як це правильно робити, куди його здавати. Тому ми вирішили створити зручний для цього простір з освітнім компонентом.

На станції будуть проходити лекції та екскурсії. Ми будемо розповідати, як правильно готувати вторсировину до здачі, як її розділити, як її вдома комфортно зберігати. А трохи згодом стартує проєкт і для школярів”, - розповідає Сергій.

На сьогодні в Чернігові існує щонайменше 18 пунктів прийому вторинної сировини. Втім кожен з них приймає на переробку окремі види фракцій. Станція сортування, яку створюють волонтери, централізовано прийматиме більше 20 видів вторсировини: різні види ПЕТ-тари, скло та склобій, макулатуру, алюмінієві бляшанки та кришечки. Крім того це єдине місце, куди можна буде здати упаковки Tetra Pak та одноразовий паперовий посуд, целофан, кур'єрські пакети, плівку з бульбашками та пакети з-під молочної продукції. Ці фракції у Чернігові не відпрацьовують, тому їх відправлятимуть на переробку або ж високотемпературне спалювання до Києва.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини