Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:20:25

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

26.05.2020   08:41Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 25 травня до 8:00 26 травня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 пожежу та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни.


Пожежа сміття - 1:

- біля с. Привітне Козелецького району о 18 год. 35 хв. 25 травня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 10 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 17 год. 10 хв. 25 травня знищено мінометну міну калібру 50 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено об 11 год. 25 хв.  біля с. Рубанка Бахмацького району;

 - біля с. Івангород Ічнянського району о 16 год. 35 хв. 25 травня на відкритій території було виявлено 2 артилерійські снаряди калібру 85 мм часів Другої світової війни. Знищення даних вибухонебезпечних предметів планується здійснити 26 травня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 9 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 25 травня 20 години 26 травня очікується хмарна погода з проясненнями, короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 5-10º, вдень 12-17º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, короткочасний дощ. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 7-9º, вдень 15-17º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини