Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:33:39

Відновлено перевезення на дачних маршрутах у Чернігові, а з понеділка - міського пасажирського транспорту

23.05.2020   08:53Агенцiя

Рішенням виконкому Чернігівської міської ради від 22 травня на території міста Чернігова робота міського автомобільного та електричного пасажирського транспорту відновлюється з 25 травня, а на деяких дачних маршрутах (№ 9, 18, № 22-с, № 36-с, № 46, № 47) перевезення дозволяються з 23 травня 2020 року.

Разом з тим, враховуючи вимогу щодо обмеження пасажирів у транспортному засобі, з метою зменшення пікового навантаження на громадський транспорт та забезпечення безпеки категорій пасажирів з груп ризику (літні особи, особи з інвалідністю), у робочі дні з 06 год. 00 хв. до 09 год. 00 хв. та  з 16 год. 00 хв. до 19 год. 00 хв. перевезення будуть здійснюватся в режимі регулярних спеціальних перевезень за наявності у пасажира тимчасового посвідчення. Пільги в ці години не діятимуть.

Така умова прийнята, щоби розвести пасажиропотоки і в години пік довезти працюючих людей до робочих місць. Адже законодавчі обмеження по наповнюваності транспортних засобів (тільки на сидячі місця) - не зняті. До речі, продовжує діяти і вимога "у транспорт - тільки в масках".

Як ми вже повідомляли, тимчасові посвідчення для проїзду для своїх працівників підприємцю або керівнику можна отримати в Чернігівській міській раді (каб. 21), надавши клопотання на ім'я міського голови. Вже видано майже 50 тис. цих посвідчень.

Також для безпеки пасажирів до 30 травня забороняється експлуатація транспортних засобів, які не мають автоматичних дверей. Це рішення - відтермінування для пошуку виходу. З одного боку, деякі маршрути ще обслуговують саме старі "Рути" з такими дверима - і ці транспортні засоби там потрібні. З іншого - якщо двері відчиняються ручками, це досить серйозні ризики, оскільки змусити всіх ходили в рукавичках нереально. Рішення щодо долі цих транспортних засобів після 30 травня приймуть додатково.

Окрім того, враховуючи вимогу Постанови щодо самоізоляції осіб, які досягли 60-річного віку, на час дії карантину зупиняються пільгові перевезення окремих категорій громадян на "дачних" маршрутах щочетверга.

Рішення прийняте відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів». Нею передбачено послаблення протиепідемічних заходів, зокрема відновлення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міському сполученні, для регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією, на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини