Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:12:54

Голова Чернігівської ОДА провів зустріч із заступником Міністра оборони України

21.05.2020   08:36Агенцiя

20 травня, на полігоні в Гончарівському голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів зустріч із заступником Міністра оборони України Олександром Миронюком.

Мова йшла про перспективи створення військового інноваційного технополісу на базі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, який працює в Чернігові.

– Обговорили можливості розширення виробництва високоточного озброєння та військового спорядження в Чернігівській області. А також використання потенціалу аеродрому «Півці» для потреб цивільної авіації. По всім питанням намітили плани реалізації, – зазначив голова ОДА. – Користуючись нагодою, представили керівництву Міноборони потенціал підприємств області. Співпраця з Міноборони дозволить залучити ще більше місцевих підприємств до Державного оборонного замовлення.

Зокрема, ТОВ «Сівертекс» презентувало продукцію для військових потреб. У першу чергу, це – військові намети, модульні наметові містечка. Продукція високої якості і відповідає всім вимогам польових умов. Міцність каркасу, якість матеріалу та пошиття мають однозначні переваги над закордонними аналогами.

Представники Міноборони відзначили високу якість чернігівської продукції.

Ще одним напрямком «Сівертексу» є виготовлення парашутів різних типів. Зараз ідуть випробування гальмівних парашутів для літаків МІГ-29. Наразі компанія працює над експериментальними зразками інших типів парашутів – тестують тканини для купола та строп виробників з різних країн.

–Із заступником міністра обговорили потенціал аеродрому «Півці» для його подвійного використання, у тому числі – цивільної авіації. Дотепер ми не могли заручитися підтримкою Мінінфраструктури. Враховуючи зацікавленість Міноборони у даному питанні, сподіваємось, що тепер ініціатива буде підтримана і реалізована, – каже Андрій Прокопенко. – Найближчими днями проведу зустріч з народними депутатами від Чернігівщини, обговоримо практичні кроки для реалізації цього проєкту.

На наступному тижні також заплановано відпрацювати план кооперації Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки та Національного університету «Чернігівська політехніка».

–Паралельно з цим мав змогу ознайомитись із ходом проведення випробувань озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва. Першим тестувався легкий переносний ракетний комплекс (ЛПРК) «Корсар» з тепловізором ТН-100, виробництва ДП «Держ ККБ «Луч», – повідомив очільник області.

Фахівці науково-дослідного інституту проводили вимірювання точності траєкторних параметрів руху ракети на дальність, швидкість та просторові координати за допомогою радарної системи. Ця система автоматично супроводжує ракету за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією. Раніше її вже використовували у випробуваннях ракети «Вільха-М» та ракетного комплексу «Нептун».

Одночасно провели навчання операторів з різних військових частин і дали їм змогу попрактикуватися з новою технікою.

Сьогодні також проводять тестові стрільби із нового міномету «МП-120» вітчизняного виробництва. Його призначення – знищувати навісним вогнем живу силу і вогневі засоби противника як на відкритих територіях, так і в укриттях польового типу. А також руйнувати окопи, траншеї і легкі дерево-земляні споруди тощо. Властивості міномета дозволяють підтримувати механізовані підрозділи в бою, цілодобово відбиваючи атаки противника.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини