Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:28:11

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

07.05.2020   08:52Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 6 травня до 8:00 7 травня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 5 пожеж та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею на торфовищі:       

Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків пожежі торфу на території Гончарівської селищної ради біля  с. Смолин Чернігівського району, яку було виявлено о 19 годині 14 квітня на картах філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Загальна площа горіння окремими осередками становила близько 90 га. Глибина залягання 3-6 м. Горіння відбувається на глибині  30-40 см.
До ліквідації пожежі залучено 10 од. техніки та 33  працівника від управління ДСНС України у Чернігівській області і філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Протягом доби ліквідовані осередки займання на площі 3 га (залишилось ліквідувати - 14 га). Гасіння пожежі триває.


Дорожньо-транспортні пригоди
– 1:

В м. Чернігові по вул. Шевченка біля будинку №22  о 21 год. 35 хв. 5 травня з водій мопеду "SUZUKI NEW LETS 2L", виконуючи маневр повороту ліворуч, не надав переваги в русі та здійснив зіткнення з автомобілем "Opel Vektra".  В результаті ДТП водій мопеду  отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в м. Чернігові в господарстві по вул. Олени Білевич, 30 о 18 год. 15 хв. 6 травня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни шлакоблочні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 60 кв.м, пошкоджено стелю та майно. Ймовірна причина пожежі - необережність під час паління господаря.

- в смт Варва в господарстві по вул. Пилипенка, 67 о 03 год. 33 хв. 7 травня сталася пожежа господарчої будівлі (4х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 24 кв.м. Причина пожежі - коротке замикання електромережі.

пожежі сухої трави та сміття – 3:

  - біля с. Омелянів Козелецького району о 10 год. 39 хв. 6 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1 га.

  - в м. Чернігові (лівий берег річки Десна) о 14 год. 15 хв. 6 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,02 га.

  -  біля м. Остер Козелецького району о 14 год. 34 хв. 6 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави та очерету на площі 0,4 га.

  Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.


Інші повідомлення – :

В зв’язку з проведенням аварійних робіт на міжселищному газопроводі високого тиску АТ "Чернігівгаз" з 08 год. 04 травня тимчасово припинено постачання природного газу до с. Льгів Чернігівського району (142 абонента). Роботи проводяться силами АТ «Чернігівгаз». Орієнтовний термін закінчення робіт – 8 травня.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 12 год. 50 хв. 6 травня було знищено 1 артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни, який було виявлено 5 травня на відкритій території  в с. Стовпівка Городнянського району;

- біля смт Любеч Ріпкинського району на березі р. Дніпро  о 14 год. 05 хв. 6 травня було виявлено 1 артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 07 травня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 6 травня до 20 години 07 травня очікується хмарна погода з проясненнями, короткочасний дощ, місцями значний дощ, вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 5-10º, вдень 10-15º тепла.
По м. Чернігову. Хмарна погода з проясненнями, вночі короткочасний дощ, вдень значний дощ. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 7-9º, вдень 12-14º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.