Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:26:58

Очільник Мінрегіону Олексій Чернишов перебував з робочою поїздкою на Чернігівщині

30.04.2020   17:33Агенцiя

30 квітня з робочою поїздкою до Чернігівської області прибув Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Разом з головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком він відвідує об’єкти «Великого будівництва», у тому числі ті, що фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

З 1 березня цього року в Чернігівській області, як і по всій країні, стартувала національна програма «Велике будівництво» — масштабна розбудова інфраструктури України.

Ця програма, ініційована Президентом України, передбачає забезпечення реалізації державної політики щодо економічного зростання та інвестиційної привабливості територій, покращення надання соціальних послуг тощо.

За словами Олексія Чернишова, програма «Велике будівництво» є важливим інструментом регіонального розвитку.

– Президентська програма «Велике будівництво» включає майже 380 об’єктів – школи, садочки, спортивні об’єкти, – зазначив Олексій Чернишов, який щотижня відвідує області для ознайомлення із ходом виконання робіт на об’єктах.

Загалом з Державного фонду регіонального розвитку Чернігівська область отримає 92,7 мільйона гривень. З них 54,5 мільйона гривень спрямують на об’єкти «Великого будівництва». Це 3 школи – у містах Городня та Корюківка, а також селі Журавка Варвинського району, 1 садочок у селищі Сосниця, 3 стадіони – у містах Корюківка, Остер та Сосниця. 7 проєктів «Великого будівництва» будуть завершені за рахунок місцевих бюджетів. Ще один – будівництво ІІ корпусу Прилуцької школи-гімназії – за кошти субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку (14 мільйонів гривень). На більшості об’єктів роботи вже ведуться. А деякі, наприклад, Бобровицький ДНЗ «Золотий ключик» та ЗОШ № 5 у м. Носівка, вже вийшли на фінальний етап.

– У 2020 році на Чернігівщині в рамках «Великого будівництва» ми втілимо 15 проєктів – будівництво чи реконструкція 5 шкіл, 5 садочків та 5 спортивних об’єктів на суму 101 мільйон гривень. Більшу частину передбачено профінансувати з держбюджету – 68,5 мільйона гривень, решту – з місцевого, – повідомив Андрій Прокопенко. – Підходили до визначення проєктів системно та відповідально, з урахуванням усіх ключових вимог та критеріїв. Серед об’єктів є збудовані з нуля, є й такі, що пройшли масштабну модернізацію. Головне, що всі вони слугуватимуть на користь нашим громадам.

Програмою візиту Міністра заплановано разом з очільником області відвідати Бобровицький ДНЗ «Золотий ключик», ЗОШ № 5 у Носівці, у Чернігові – Обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм і приміщення екстреної медичної допомоги, Корюківську ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1. Також ознайомитися з ходом ремонту автодороги державного значення Р-83 Славутич–Ріпки–Городня–Сновськ–Корюківка–Семенівка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини