Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:01:58

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

29.04.2020   09:02Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 квітня до 8:00 29 квітня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 16 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 13 пожеж, 1 випадок виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 3 особи постраждали.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації щодо пожежі на торфовищі:

Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків пожежі торфу на території Гончарівської селищної ради біля  с. Смолин Чернігівського району, яку було виявлено о 19 годині 14 квітня на картах філії  ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Загальна площа горіння окремими осередками становила близько 90 га. Глибина залягання 3-6 м. Горіння відбувається на глибині  30-40 см.
До ліквідації пожежі залучено 10 од. техніки та 34 працівника від управління ДСНС України у Чернігівській області і філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Протягом доби ліквідовані осередки займання на площі 2 га (залишилось ліквідувати - 39 га). Ліквідація пожежі триває.


Дорожньо-транспортні пригоди
– 2:

- на 156 км автодороги Київ-Суми поблизу с. Олексинці Срібнянського району о 05 год. 40 хв. 28 квітня водій автомобіля "Opel Аstra" не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням і здійснив з’їзд з автодороги у кювет з подальшим перекиданням автомобіля на придорожній  галявині. Внаслідок пригоди водій та пасажир отримали тілесні ушкодження і були доставлені до Прилуцької центральної районної лікарні;

- в м. Ніжині на перехресті вулиць Чернігівської та Широкомагерської о  17 год. 59 хв. 28 квітня водій автомобіля "Honda Accord" під час повороту ліворуч здійснив зіткнення з велосипедистом. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження, госпіталізації не потребує.


Пожежі – 13:

пожежі в житловому секторі – 3:

- в смт Куликівка в господарстві по вул. Вишневій, 12 о 13 год. 51 хв. 28 квітня сталася пожежа господарчої будівлі (6х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено 5 т грубих кормів, покрівлю та перекриття будівлі, пошкоджено стіни. Ймовірна причина - дитячі пустощі з вогнем;

  - в  м. Новгород-Сіверський по вул. Лісовій, 22А о 14 год. 07 хв. 28 квітня сталася пожежа житлового будинку (5х7 м, стіни дерев'яні, покрівля відсутня), що не експлуатується. Вогнем пошкоджено стіну на площі 5 кв.м. Ймовірна причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи;

  - в с. Клочків Чернігівського  району  в господарстві  по вул. Сновській, 34 о 23 год. 26 хв. 28 квітня  сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю. Причина та збиток встановлюються.

пожежі в екосистемах  –8:

   - біля с. Переяслівка Ніжинського району  о 12 год. 34 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 3 га;

  - біля с. Поліське Козелецького  району  о 14 год. 22 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави та очерету на площі 4 га;

  - в м. Чернігові  в урочищі "Ялівщина" о 15 год. 30 хв. 28 квітня на відкритій території  сталася пожежа сухої трави на площі 0,05 га;

  - біля с. Хмільниця Чернігівського  району  о 15 год. 45 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1 га;

  - біля с. Світличне Варвинського  району  о 18 год. 24 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,5 га;

  - біля смт Сосниця о 20 год. 04 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 2 га;

  - в  м. Корюківка по вул. Вокзальній о 21 год. 13 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа очерету на площі 1 га;

  - біля с. Старий Білоус Чернігівського району о 23 год. 37 хв. на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1 га.

 Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Збитку не завдано.

пожежі сміття – 2:

- біля с. Старий Білоус Чернігівського району  о  16 год. 50 хв. 28 квітня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,005 га;

-  в  м. Чернігові по вул. Шевченка біля будинку №61  о 18 год. 55 хв. 28 квітня сталася пожежа сміття в будівлі, що не експлуатується. Вогнем знищено сміття на площі 4 кв.м.

Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 17 год. 25 хв. 28 квітня знищено  4 артилерійські снаряди калібру 76 мм та 1 ручну гранату РГД-33 часів Другої світової війни, які були виявлені о 14 год. 47 хв. цього ж дня  на відкритій території біля с. Голубичі  Ріпкинського району.


Інші повідомлення:

В зв’язку з проведенням аварійних робіт на міжселищному газопроводі високого тиску АТ "Чернігівгаз" з 08 год. 27 квітня припинено постачання природного газу до с. Левковичі Чернігівського району (88 абонентів). Роботи тривають.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 28 квітня 20 години 29 квітня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 5-10º , вдень 19-24º тепла.
По м. Чернігову температура вночі 7-9º, вдень 22-24º тепла.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.