Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:50:57

Проведено дві координаційні наради в Варві та Прилуках, щодо недопущення розповсюдження коронавірусу

27.04.2020   08:01Агенцiя

На півдні області три населених пункти – Прилуки, Журавка та Варва – визнані осередками спалаху інфекційної хвороби.

У селищі Варва із селищним головою Валентиною Саверською-Лихошва, в.о.голови РДА Володимиром Левадним, керівниками місцевих відділів Нацполіції, ДСНС, філії лабораторного центру відпрацьовано керівницством ОДА комплекс обмежувальних заходів.

У Варивнському районі вже 11 підтверджених хворих на коронавірус, з них 3 безпосередньо з Варви, 8 із села Журавка.
Визначені 139 контактних осіб, 47 вже провели ПЛР-тестування. Діють 3 контрольно-пропускні пункти на в’їздах- виїздах із Журавки.

Вирішено вжити додаткових заходів: збільшити кількість КПП та розташувати їх таким чином, щоб максимально охопити автошляхи в районі. Також проговорили питання забезпечення працівників первинної ланки засобами індивідуального захисту, додаткової оплати тим, хто задіяний для чергування на КПП.

У Прилуках спільно з народним депутатом Валерій Дубіль, міським головою Ольгою Попенко, депутатами обласної ради Сергій Пащенко
 та Сергієм Варнавським провели засідання штабу з ліквідації НС.
У місті 4 випадки інфікування коронавірусом, троє з них це медичні працівники.

Вирішено запровадити додаткові заходи у Прилуках: обмеження доступу до лікувального закладу, контроль за кількістю перебування людей у супермаркетах з обов’язковою дезінфекцією, встановити КПП для контролю руху транспорту зі сторони Варвинського району.

Прилуцька міська лікарня визначена опорною і саме до неї нині направляються хворі з діагнозом коронавірус з Прилук, Прилуцького, Варвинського, Ічнянського та Срібнянського районів.

Органи влади працюють над тим, щоб лікарня була забезпечена всіма засобами захисту лікарів, дезінфікуючими засобами. Лікарні допомагають прилуцькі підприємці та благодійники. Зокрема, за їх допомоги було придбано два нових апарати ШВЛ для лікарні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.