Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:51:45

У Чернігові вшанували пам’ять жертв чорнобильської катастрофи

25.04.2020   09:20Агенцiя

24 квітня, напередодні 34 річниці аварії на ЧАЕС, в умовах карантину за обмеженої кількості учасників у Чернігові відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля.

У заході взяли участь голова Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, очільники обласних громадських організацій чорнобильців Анатолій Лігун та Борис Сташко.


Довідково:

На Чернігівщині наразі проживають близько 67 тисяч громадян, постраждалих від трагедії на Чорнобильській АЕС.З них 8,4 тисячі — ліквідатори, у тому числі 2,4 тисячі — особи з інвалідністю.

За державною програмою соціального захисту чорнобильців для Чернігівської області цьогоріч передбачено 45,5 мільйона гривень. Це дасть можливість упродовж року відшкодувати за оздоровчі послуги або здійснити виплату компенсації замість санаторно-курортної путівки 1614 чорнобильцям першої категорії, які звернулися за отриманням такої пільги.

Продовжаться виплати компенсації на продукти харчування постраждалим першої та другої категорії.

Діти, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та 345 учнів, які мають статус потерпілих, будуть забезпечені безплатним харчуванням у 6 навчальних закладах Козелецького, Корюківського, Семенівського та Чернігівського районів. Продовжиться надання їм ряду інших компенсацій та пільг.

За рахунок коштів обласного бюджету члени обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, ліквідатори, особи з інвалідністю, вдови — загалом 428 осіб – отримали матеріальну допомогу залежно від категорії в розмірі від 200 до 300 гривень. Отримувачів допомоги визначали самостійно представники цих громадських організацій. Загальна сума допомоги склала 100 тисяч гривень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини