Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:56:17

Фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні продукції

23.04.2020   10:19Агенцiя

Протягом І кварталу відділом ринкового та метрологічного нагляду у сфері державного ринкового нагляду проведено 6 планових перевірок характеристик продукції, в ході яких виявлені порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції.

Відділом проведено 4 позапланові перевірки: 2 перевірки - за ланцюгом постачання (в обох випадках виявлені порушення) і 2 перевірки стану виконання суб’єктом господарювання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів (порушень не виявлено).

Також фахівці відділу завершили 6 планових та 3 позапланові перевірки (на підставі скарг споживачів), які були розпочаті у 2019 році та призупинені на час проведення експертизи.

Протягом І кварталу 2020 року виявлено порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні 15 одиниць продукції, а саме: 11 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпеки низьковольтного електричного обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1067 від 16.12.2015, та «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1077 від 16.12.2015, 2 одиниці продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання», затвердженого постановою КМУ № 355 від 24.05.2008 та 2 одиниці продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», затвердженого постановою КМУ № 151 від 28.02.2018.

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 19 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Загалом протягом І кварталу 2020 року прийнято 123 рішення: 46  рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та 77 - про скасування рішень щодо вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

За результатами розгляду матеріалів перевірок винесено 16 постанов про накладення штрафних санкцій на загальну суму 119,4 тис. грн, з них сплачено 62,6 тис. грн.

Переважна більшість виявлених порушень стосується відсутності належного маркування  продукції та відсутності документації, якою має супроводжуватись продукція.

Варто нагадати, що розповсюджувачі перед наданням продукції на ринок зобов’язані перевірити її на відповідність вимогам технічних регламентів, які поширюються на вказану продукцію.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини