Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:21:11

Поліція оголосила чиновнику від медицини про підозру в розтраті коштів

16.04.2020   17:05Агенцiя

Слідчі поліції спільно з колегами з СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили керівника лікувального-профілактичного закладу та директора проектної установи у розтраті майже 300 тисяч гривень бюджетних коштів.

Правоохоронці встановили, що гроші призначалися на виготовлення проектно-кошторисної документації для виконання низки будівельних робіт. Складання проекту й кошторису повинно було відбуватися у 2017-2018 роках. У підсумку зазначений лікувального-профілактичний заклад у Козелецькому районі Чернігівщини мав зазнати суттєвого оновлення та реконструкції окремих господарських об’єктів у складі комплексу. Однак насправді документація досі не готова, відповідно, й будівельні роботи навіть не починалися.

Сьогодні поліцейські слідчі спільно зі співробітниками обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області повідомили про підозру обом причетним керівникам — як лікувального-профілактичного закладу, так і проектної організації. Обидва підозрюються в тому, що вони, діючи за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, підробили офіційні документи та здійснили розтрату бюджетних коштів на суму майже 300 тисяч гривень.

Підозру оголошено за ч.3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені групою осіб за попередньою змовою) та ч.1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує фігурантам — до 8 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей