Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:02:50

Прокуратурою виявлено факт незаконного відчуження земель регіонального ландшафтного парку "Міжрічинський"

16.04.2020   13:44Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області встановлено факт незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду, що знаходяться в межах регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», орієнтовною вартістю 7,5 млн. грн.

Прокуратура встановила, що частина земель парку «Міжрічинський» площею понад 300 га, яка за законом має перебувати виключно у державній власності, передана службовими особами обласного Держгеокадастру у приватну власність фізичних та юридичним осіб.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Також прокуратурою вирішується питання пред’явлення позову щодо визнання незаконними та скасування відповідних наказів Держгеокадастру, повернення державі незаконно відчужених земель.

Довідково:

Міжрічинський регіональний ландшафтний парк є найбільшим природним парком в Україні, який розташований на півночі країни між річками Дніпром і Десною на території Чернігівської області.
Відповідно до ст. ст. 83, 84 Земельного кодексу України до земель державної та комунальної власності, які не можуть передаватися у приватну власність, належать землі під об’єктами природно-заповідного фонду, історико-культурного та оздоровчого призначення, що мають особливу екологічну, оздоровчу, наукову, естетичну та історико-культурну цінність, якщо інше не передбачено законом.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.