Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:48:35

Проблемні питання карантинних та обмежувальних заходів відпрацювали у режимі відео-селектору з районами та містами

10.04.2020   11:03Агенцiя

Актуальні питання протидії поширенню коронавірусу Covid-19 розглянули сьогодні на селекторній нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван з керівниками районів та ОТГ, керівниками медичних установ.

Такі наради проводяться в області регулярно і покликані давати оперативні відповіді на запитання, що виникають в громадах стосовно протидії поширенню інфекції та роботи всіх служб життєзабезпечення.

На сьогодні в області зафіксовано 9 випадків захворювання на Covid-19. Один із них — летальний. Комарівка та Пам’ятне Борзнянського району, Корюківка та Носівка визнані осередками поширення хвороби. На самоізоляції перебувають 973 особи, які прибули з закордону, 393 особи, що мали контакти з хворими, 507 людей вже завершили термін самоізоляції.

Андрій Подорван відповів на запитання, озвучені раніше. Так, в області прийнято рішення про масове тестування на коронавірус людей, хворих на пневмонію. Приміром, 8 квітня вже було проведено 38 тестувань, два з яких виявились позитивними.

У ході наради було обговорено також питання соціального та пенсійного забезпечення громадян, санітарного обробітку доріг місцевого значення та поховання людей, померлих внаслідок захворювання на Covid-19.

Надзвичайно гострою на сьогодні є проблема відзначення Великодніх свят. Традиційно це період, коли українці збираються разом, щоб відсвяткувати світле Христове воскресіння. Та цього року так чинити не можна.

— Представники влади, поліції та церков повинні роз’яснити людям необхідність залишатися дома у святкові дні, — наголосив Андрій Подорван. — Прийняте рішення (і це пропозиція Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій), що в храмі можуть одночасно перебувати до десяти осіб. Усі вони, крім священника, повинні бути в масках чи респіраторах. Тільки так, дотримуючись соціальних дистанцій та інших правил карантину, ми зможемо уникнути епідемії та не звести нанівець зусилля попередніх місяців.

Чи будуть почуті ці заклики, стане зрозумілим вже цими вихідними, коли відзначатиметься Вербна неділя. Якщо ж віряни зневажатимуть правила безпеки, обмежувальні заходи можуть посилити.

Протягом найближчих днів представники Національної поліції, місцевої влади та настоятелі кожної з церков області мають узгодити нюанси Великодньої служби, чітко визначити коло осіб, без яких така служба буде неможливою.

Щоб не позбавляти вірян можливості долучитися до святкового богослужіння, на загальнодержавних та місцевих телевізійних каналах буде транслюватися служба з різних храмів України. Священнослужителі освятять паски на хлібозаводах, у пекарнях та магазинах, де й можна буде їх придбати. У нинішніх умовах влада робить все можливе, щоб не позбавити людей свята. Але найголовніше, чого слід домагатися усім разом — збереження життя і здоров’я людей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини