Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:09:09

Чернігівський військовий госпіталь звітує, що до двобою з "COVID 19" готовий

07.04.2020   09:11Агенцiя

В зоні відповідальності Чернігівського військового госпіталю серед військовослужбовців частин ЗС України, які дислокуються в Чернігівській та Сумській області, жодного випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19, не зареєстровано.

Попри те на Чернігівщині нині офіційно підтверджено 7 випадків захворювання, а на Сумщині – 49. Тож військові медики моделюють і відточують дії на всі можливі виклики і загрози, щоб бути готовими до будь якої ситуації.

У Чернігівському військовому госпіталі щоденно проводять заняття та тренування щодо дій військовослужбовців та цивільного персоналу медичного закладу при виявленні контактної особи або підозрюваного на захворювання.

Чергові тренування, під керівництвом начальника госпіталю полковника медичної служби Олександра Слєсаренка, до автоматизму відточували покрокову роботу персоналу госпіталю в умовах суворого протиепідемічного режиму при поступленні хворих на коронавірусну інфекцію COVID 19.

До занять залучався увесь особовий склад, адже при масовому надходженні хворих буде розгорнуто 5 інфекційних відділень загальною кількістю до 200 ліжок, а весь персонал госпіталю буде їх обслуговувати.

Наразі Чернігівський військовий госпіталь забезпечений усім необхідним для багатотижневої автономної роботи в умовах масового надходження хворих на коронавірусну інфекцію  COVID 19. Зокрема, захисними багаторазовими комплектами (понад 400), дезінфікуючими засобами, різного виду розпилювачами, медичними масками тощо. До роботи готові 10-ть апаратів ШВЛ, при необхідності є можливість додатково залучити ще 5-ть.

Захисними протичумними костюмами забезпечені в повному обсязі всі військові частини зони відповідальності, залежно від кількості медперсоналу, від 4 до 8 на частину.

– Головним напрямом роботи Чернігівського військового госпіталю нині є постійна взаємодія з медиками військової ланки щодо раннього активного вияву хворих та госпіталізація в перший день мінімальних проявів захворювання, – зазначив начальник військового госпіталю полковник медичної служби Олександр Слєсаренко. 

Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини