Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:32:55

За загиблих у березні Захисників України помолилися в Чернігові

06.04.2020   10:48Агенцiя

5 березня в козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України в Чернігові проведено панахиду за усіма воїнами, які в березні 2020 року загинули в боях за незалежність України.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ Євстратій відправив поминальну панахиду, під час якої згадав про кожного з дванадцяти загиблих у березні 2020 року військовослужбовців (віком від 23 до 41 року), та всіх воїнів, які загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні:
Сергій Руських, сержант, військовослужбовець 46-ї окремої десантно-штурмової бригади, народився 31 січня 1979 року в Маріуполі. Загинув 1 березня 2020 року внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля.
Володимир Черненко, старший сержант 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Народився 28 січня 1995 року в селі Мамекине Новгород-Сіверського району на Чернігівщині. 3 березня приблизно о 17:40 Володимир загинув від кулі снайпера.
Дмитро Осичкін, старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 20 квітня 1993 року в селі Новогригорівка Генічеського району Херсонської області. Загинув 5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої.
Дмитро Фірсов, офіцер, командир взводу механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Народився 5 січня 1980 року в Грузії. Загинув 6 березня під Кримським на Луганщині – від мінно-вибухової травми, несумісної з життям.
Євген Черних, солдат 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 9 січня 1991 року в селі Райське (Новокаховська ОТГ) Херсонської області. 8 березня російські окупанти обстріляли вантажівку Об’єднаних сил, яка рухалася до позицій українських військовослужбовців у районі селища Опитне (між Пісками та Авдіївкою, на захід від передмістя Донецька), з протитанкового ракетного комплексу. Євген Черних загинув на місці.
Богдан Петренко, військовослужбовець 72-ї механізованої бригади імені Чорних запорожців, старший навідник гранатометного взводу. Народився 3 січня 1997 року в селі Кощіївка Фастівського району Київської області. 4 березня під Оріховим на Луганщині Богдан зазнав украй важких осколкових поранень у голову. 10 березня солдат Петренко помер, так і не прийшовши до тями.
10 березня, близько 9:30, окупанти атакували позиції Об’єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі селища Піски. З протитанкового ракетного комплексу вони підбили вантажівку ГАЗ-66, у якій їхали військові 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ:
Віктор Солтис, загинув одразу, його побратим Андрій Ведешин помер від ран під час евакуації в медичному гелікоптері. Ще семеро бійців також були поранені й один отримав бойове травмування. Молодший сержант, командир бойової машини – командир розвідувального відділення 131-го окремого розвідувального батальйону Віктор Солтис народився 2 жовтня 1986 року в селі Володимирівка Петрівського району Кіровоградської області.
Андрій Ведешин, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону. 10 березня в кабіну вантажівки влучила ракета з російського ПТРК. Його намагалися врятувати, проте поранення виявилося несумісним із життям. Він народився 4 лютого 1986 року в селі Кинашів Тульчинського району на Вінниччині.
Ілля Пережогін, молодший сержант 131-го окремого розвідувального батальйону. Загинув ввечері 10 березня від кулі ворожого снайпера. Він народився 13 листопада 1993 року в Молдові.
Олексій Золін, сержант, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Житомирянин. Народився 11 липня 1984 року. Загинув увечері 19 березня в районі Новоолександрівки Попаснянського району на Луганщині. Він отримав поранення від снайперського пострілу в голову.
Сергій Мовчанюк, воїн 17-го батальйону 57-ї мотопіхотної бригади кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 11 вересня 1983 року, мешканець села Андрушівка Погребищенського району Вінницької області. Загинув 30 березня на позиції між селами Первомайське і Невельське, неподалік від західних околиць Донецька. Фатальною для Сергія стала куля ворожого снайпера.
Олександр Маланчук, офіцер, командир взводу 3-го взводу 1-ї гірсько-штурмової роти 8 батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади, 1997 року народження з Чернівців. Загинув 31 березня в Донецькій області внаслідок бойових дій.
 
Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, подякував архієпископу Євстратію за молитву за упокій воїнів, полеглих за Україну, і підкреслив: «Щомісячна панахида за загиблими в березні особливо болюча, наші спокій і безпека, минулого місяця оплачені великою кров’ю і життям! сімдесят чотири Захисників України отримали поранення, дванадцять Героїв віддали своє життя, щоб ми з вами мали можливість жити як вільні люди і зосередитися на захисті від іншого лиха – короновірусу. Пам’ятаємо! Низько вклоняємося і загиблим, і живим фронтовикам — нашим оборонцям!»
 
Організатори заходу, проведеного відповідно вимог карантину: Український інститут національної пам'яті, Чернігівська єпархія Православної Церкви України, Кафедральний собор святої великомучениці Катерини ПЦУ, Козацька православна громада Храму святої великомучениці Катерини.
 
Сергій Горобець, Український інститут національної пам'яті

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини