Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:56:27

Підрозділи Держпродспоживслужби у районах Чернігівщини активізують діяльність в умовах карантину

01.04.2020   08:22Агенцiя

Спеціалісти Куликівського районного управління Держпродспоживслужби щоденно контролюють виконання Плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території району.

Фахівці відстежують дотримання дезінфекційного режиму на об’єктах, що здійснюють роздрібну торгівлю харчовими продуктами та їх реалізацію виключно у фасованому вигляді.

Під час рейдів закладами торгівлі також розповсюджуються інформаційні постери з правилами проведення прибирання, дезінфекції та використання дезінфікуючих засобів і застосування персоналом засобів індивідуального захисту та правил їх утилізації.

Заходи контролю за дотриманням санітарних норм у закладах роздрібної  торгівлі, що займаються реалізацією продуктів харчування, засобів гігієни, медичних препаратів, здійснюють і представники Носівського територіального підрозділу Держпродспоживслужби.

Вони, зокрема, перевіряють, як суб’єкти господарювання дотримуються режиму роботи в умовах карантину щодо щільності відвідувачів у торговельних приміщеннях, чи виконуються вимоги стосовно тримання дистанції між покупцями (клієнтами) не менше як 1,5 м.

А у Борзні, де на сьогодні лабораторно підтверджені два випадки захворювання на коронавірус, відбулось засідання тимчасової районної протиепідемічної комісії за участю представників територіального управління Держпродспоживслужби.

Йшлося про  координацію роботи щодо протидії поширенню на території району випадків захворювань на COVID-19. На засіданні, куди були запрошені голови об’єднаних територіальних громад, обговорено заходи з посилення контролю за дотриманням протиепідемічних вимог в умовах надзвичайної ситуації.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.