Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:47:54

Судом призначено покарання молодикам за спробу підпалу монумента "Танк", встановленого в місті Чернігові на честь воїнів-визволителів

01.04.2020   07:26Агенцiя

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 26.03.2020 обвинувачених, 1986 та 1990 року народження, визнано винними за спробу підпалу пам’ятника «Танк на честь визволителів м.Чернігова», встановленого на площі Перемоги в місті Чернігові (ч. 3 ст. 297 КК України).

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури в судовому засіданні доведено, що 12.07.2019 чоловіки, один з яких перебував у стані алкогольного сп’яніння, за попередньою змовою прибули до пам’ятника на честь радянських воїнів-визволителів м.Чернігова з метою його осквернення шляхом підпалу.
   
В судовому засіданні обвинувачені свою вину не визнали, оскільки, на їх думку, вони проводили акцію під назвою «Деокупація».

Суд врахував надані прокурором докази та прийшов до висновку про наявність у діях молодиків складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України, а саме осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, вчиненому з хуліганських мотивів, за попередньою змовою групою осіб.

Судом також враховано позитивні характеристики обвинувачених з місця проживання, відсутність попередніх судимостей, позицію прокурора щодо можливості виправлення обвинувачених в майбутньому без ізоляції від суспільства, та засуджено до покарання у виді 4 років та 6 місяців обмеження волі із встановленням іспитового строку у 3 роки одному з них, іншому – 4 роки обмеження волі із встановленням іспитового строку у 3 роки.

Чернігівська місцева прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини