Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:43:48

Упродовж минулого тижня надзвичайники врятували 3 особи та 299 разів залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій

30.03.2020   15:40Агенцiя

Упродовж минулого тижня з 23 по 30 березня щоденно в підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 192 чоловіки особового складу та 59 одиниць спеціальної техніки.

Вогнеборцями ліквідовано 280 пожеж, 2 з яких виникли на об'єктах різних форм власності, 39 в житловому секторі громадян, 3 на транспорті, 233 в природних екологічних системах, з них 2 загоряння торфу, 231 займання сміття, сухої трави, очерету, стерні та настилу в лісі, а також 3 інші. Надзвичайники врятували 3 людей, з яких 2 дитини. Разом з тим, нажаль у с. Макіївка Носівського, с. Рижки Коропського, с. Кобижча Бобровицького районів та м. Чернігів у вогні загинули 4 особи.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 10 разів залучалися до знешкодження виявлених у Чернігівському (тричі), Прилуцькому (двічі), Ічнянському, Корюківському та Ріпкинському районах вибухонебезпечних предметів. Знищено у встановленому порядку 139 боєприпасів, з них 106 артилерійських снарядів калібром 32, 37, 45 57, 85 та 152 мм, 2 мінометні міни калібром 82 мм та 120 мм, 1 ручну гранату РГД-33 та 30 підривників до артилерійських снарядів.

Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини двічі залучалися до проведення робіт по демеркуризації приміщень у м. Чернігів та смт Варва, а також сім разів для надання допомоги громадянам і проведення інших невідкладних робіт.

З метою попередження розповсюдження інфекційних захворювань, рятувальниками Управління ДСНС України у Чернігівській області проводились профілактично-роз’яснювальні заходи серед населення. Спеціальними автомобілями ДСНС, обладнаними гучномовними пристроями двічі на день транслювалися аудіозвернення із закликами щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараженню коронавірусом COVID-19.

28 березня лабораторно підтверджено випадок захворювання мешканця с. Комарівка Борзнянського району на коронавірус COVID-19.

Для проведення невідкладних робіт щодо протидії поширення небезпечної інфекційної хвороби оперативно були задіяні відділення радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення та особовий склад Борзнянського районного сектору і пожежно-рятувального підрозділу Управління ДСНС України у Чернігівській області. Рішенням позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлено особливий режим в'їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів. На двох контрольно-пропускних пунктах від ДСНС несуть цілодобове чергування 4 чоловіки особового складу.

Упродовж 28 березня фахівцями відділення радіаційного та хімічного захисту у складі чотирьох чоловік особового складу на спеціальному транспорті оброблено 12 об'єктів інфраструктури.

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.