Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:39:02

В ОДА провели позачергове засідання Комісїї ТЕБ та НС

28.03.2020   12:30Агенцiя

Ухвалили низку важливих рішень, зокрема:

1. Визнати населений пункт Комарівка Борзнянського району Чернігівської області осередком спалаху інфекційної хвороби.

2. Місцевим органам влади (голові Борзнянської РДА та голові Комаріської ОТГ) встановити на території населеного пункту особливий режим проведення протиепідемічних заходів, а також особливий режим в’їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів із виставленням двох контрольно-пропускних пунктів.

3. Місцевим органам влади спільно з Нацполіцією в області, ДСНС, Нацгвардією Управлінням охорони здоров’я, обласним лабораторним центром:
• залучити для роботи на контрольно-пропускних пунктах медпрацівників та представників правоохоронних органів, необхідні матеріально-технічні та транспортні засоби;
• інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;
• попередити населення про особливий режим пропуску осіб, які залишають територію карантину або в’їжджають у неї, він здійснюватиметься лише за наявності документу що посвідчує особу. Це необхідно для перевірки, чи входить ця особа до списку контактних осіб;
• визначити потребу у наданні допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризиків їх зараження із залученням соціальних служб, громадських та волонтерських організацій;
• контролювати проведення суб’єктами господарювання поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді.

Рішення вступає в силу невідкладно.

Борзнянська районна лікарня, в якій наразі лікується хворий, забезпечена лікарськими препаратами та засобами мед захисту. Тут є 3 апарати штучної вентиляції легенів та 2 наркозно дихальні апарати.

Всі відповідальні служби діють у цілодобовому режимі, ними вживаються всі необхідні заходи реагування.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини