Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:55:35

Поліцейські Чернігівщини притягують до відповідальності за порушення правил карантину

21.03.2020   15:20Агенцiя

В різних куточках Чернігівської області поліцейські продовжують заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки.

На порушників поліцейські склали сім протоколів за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протоколи складені переважно на суб’єктів господарювання, які, попри вимоги постанови Кабінету Міністрів №215, продовжували працювати.

Зауважимо також, що за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням передбачена кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 325 Кримінального Кодексу України, таке правопорушення карається штрафом до 51 000 гривень, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо діяння правопорушника спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - передбачене позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Зауважимо, що за порушення правил карантину  в Україні поліцейські склали вже 405 адмінпротоколів та розпочали 6 кримінальних проваджень.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.