Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:40:50

Голова ОДА Андрій Прокопенко: Робимо все, щоб запобігти епідемії

19.03.2020   07:55Агенцiя

18 березня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів селекторну нараду з головами РДА та керівникам ОТГ. Спільно було обговорено виконання урядових рішень для недопущення поширення коронавірусу в Україні.

В режимі питання-відповіді відпрацьовано проблемні моменти, які стосуються роботи ключових служб забезпечення життєдіяльності області.

Наразі в населених пунктах області працюють магазини продтоварів, для забезпечення невеликих сіл діє виїзна торгівля, продовжують працювати продуктові ринки. Все перелічене – із дотриманням заходів дезінфекції. Працюють аптечні заклади, АЗС.

Керівники Департаменту соціального захисту ОДА, Пенсійного фонду, Укрпошти доповіли, що всі профільні установи штатно працюють із введенням відповідних обмежень щодо прийому громадян та доступу у приміщення обмеженої кількості людей. Особливий акцент – на роботі територіальних центрів, які допомагають літнім одиноким громадянам. Для їх працівників проведено додатковий інструктаж щодо можливих дій у разі, коли у їхніх підопічних є ознаки ГРВІ.

– На засоби захисту від коронавірусу, медпрепарати та обладнання спрямовано 5,6 мільйона гривень з обласного бюджету, місцеві бюджети – міст обласного значення, районні та ОТГ – додатково виділили 8 мільйонів гривень, – зазначив Андрій Прокопенко. При цьому зауважив, що станом на сьогодні не всі ОТГ та райони виділили кошти для додаткової медичної підтримки своїх мешканців.

Голова ОДА звернувся до керівників громад та районів, щоб вони найближчим часом прийняти відповідні рішення.

– На сесії обласної ради в п’ятницю додатково збільшимо на 2 мільйони гривень обсяг коштів обласного матеріального резерву на запобігання ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із коронавірусом, – також повідомив Андрій Прокопенко. – Ще раніше ми прийняли ряд рішень, які дозволяють за ці кошти закупати медпрепарати та засоби індивідуального захисту для лікарів. За таким алгоритмом додатково збільшити обсяги фінансування можуть у районах та ОТГ.

Також голова ОДА наголосив: динаміка поширення коронавірусу у світі показує, що зупинити його можна тільки заходами карантину та обмежень контактів людей одне з одним. Тобто коли буде перервано контакт особи, яка інфікована чи є носієм збудника, зі здоровими людьми. Особиста відповідальність та дотримання протиепідемічних та карантинних заходів допоможе мінімізувати поширення коронавірусу.

– Жителі області! Не виходьте з дому без крайньої потреби, мийте та дезинфікуйте руки. Дотримуйтесь інформаційної гігієни – не поширюйте фейки, користуйтесь лише перевіреною інформацією з офіційних джерел. У разі ознак ГРВІ телефонуйте сімейному лікарю, – акцентував Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини