Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:22:52

Прилуки: рекомендувати суб’єктам господарської діяльності міста закрити торгові та розважальні заклади, окрім продуктових магазинів та аптек

17.03.2020   09:58Агенцiя

16 березня під керівництвом міського голови Прилук Ольги Попенко відбулося засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У ході засідання міський голова запропонувала відпрацювати алгоритм заходів у місті. Заслухали завідувача відділенням організації епідеміологічних досліджень Прилуцького міськрайонного відділу державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександра Олексенка, який повідомив, що на сьогоднішній день в Україні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (один летальний випадок) області. З початку року Центр громадського здоров'я отримав 94 підозри на коронавірусну інфекцію. 80 підозр не підтвердилися, ще 9 досліджуються.

Комісія, зважаючи на актуальність загрози погіршення епідеміологічної ситуації в Україні, вирішила у місті Прилуки посилити дезінфекційні заходи у громадському транспорті, а саме: дезінфекція транспорту після кожного маршруту.

Рекомендувати керівникам суб’єктів господарської діяльності взяти під особистий контроль питання повернення із-за кордонних поїздок підлеглих, зобов’язавши останніх повідомляти сімейного лікаря про свою подорож за кордон; рекомендувати зміну графіка відпусток працівникам, які повернулися із-за кордону, з метою їх соціального дистанціювання.

Рекомендувати суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють надання послуг у сфері громадського харчування, керівникам ринків призупинити свою діяльність на час дії карантину в Україні, рекомендувати закриття торгових та розважальних закладів, окрім продуктових магазинів та аптек.

Управлінню житлово-комунального господарства міської ради рекомендувати керівникам комунальних підприємств на час дії загальноукраїнських обмежувальних заходів (карантину) організувати роботу абонентських служб у телефонному режимі.

Засобам масової інформації висвітлювати та інформувати населення щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Із 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

У місті Прилуки на час карантину призупинені заняття у закладах освіти, культури та спорту. Скасовані загальномасові заходи у закладах, установах та організаціях.

Шановні прилучани!

Інформуємо вас, що за даними лікарів, вірус в повітрі не передається, зараження здійснюється через безпосередній контакт з хворими. Тому рекомендується, по-перше, не панікувати, дотримуватися гігієнічних норм поведінки: часто мити руки з милом (не менше 20-30 секунд) або ж обробляти антисептичними засобами (не менше 30 мл).

Роботодавців просимо з розумінням поставитися до ситуації, що виникла та піти на зустріч працівникам, у яких є діти.

Наголошуємо, що у Прилуках жодного хворого на коронавірус не виявлено.

Звертаємось з проханням зберігати спокій, дотримуватись правил особистої гігієни, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, уникати великого скупчення людей та слідкувати за офіційною інформацією!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.