Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:15:02

53 сесію Чернігівської міської ради 7 скликання чернігівців просять дивитися онлайн

17.03.2020   09:12Агенцiя

Запланована на 26 березня сесія Чернігівської міської ради не відміняється.

16 березня, відбулося передсесійне засідання Погоджувальної ради. Разом з тим, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на цьому засіданні публічно звернувся до всіх членів громади міста з проханням врахувати складну епідемічну ситуацію й не приходити на сесію, а переглядати її онлайн. Якщо у когось із громадян є нагальне питання – його готові розглянути окремо поза сесією. 

Як зазначалося на Погоджувальній раді, більшість питань, винесених на цю сесію – технічні. Додатково поставлять на розгляд лише ті, які пов’язані з організацією протидії коронавірусу. Зокрема, організаційні (щодо з реєстрації людей, які прибувають з-за кордону України, правил пересування і т. д.). Можливо, щодо перерозподілу коштів для посилання можливостей медиків.

Також на сесії планується прийняти звернення до Президента і Уряду України щодо заходів, які, на думку Чернігівської міської ради, треба негайно вжити й виписати їх у відповідних законопроектах або постановах Кабінету міністрів. На думку Владислава Атрошенка, до цього звернення мають увійти й пропозиції щодо відміни законодавчих норм, виконання яких у нинішній економічній ситуації призведе до ще більшої кризи.

Міський голова наголосив, що стосовно організації протидії коронавірусу його позиція наступна: ми ще не знаємо глибини проблеми, а ситуація розвивається надзвичайно швидко. Тому всі питання будуть вирішуватися по мірі виникнення.

- Ліків від цієї інфекції на сьогодні немає. Вберегтися реально можна тільки мінімізувавши контакти. Для тих хто прилітає з-за кордону – обсервація і контроль, поки не стане зрозуміло, чи є в людини це захворювання.

Організаційні заходи – те, що зараз буде в наших силах: ми збільшимо кількість захисних костюмів для лікарів, бо в першу чергу треба рятувати їх. Зараз ми проговорюємо і збільшення фінансування (заробітних плат) лікарям, які будуть безпосередньо задіяні при лікуванні цих хворих.

Ліжкомісця: як показує практика інших держав, організуються по мірі необхідності за рахунок інших відділень. Інші хвороби в цей час просто не лікуються. Але зараз нам іти на випередження, виселити людей з іншими хворобами для того, щоб зарезервувати просто палати – поки що немає сенсу.

Ситуація є надзвичайно складною, наслідків ми не можемо зараз прогнозувати – ані по кількості людей, які захворіють, ані взагалі що буде з цією пандемією (винайдуть чи не винайдуть ліки). Економічні наслідки – ми тільки розуміємо, що вони будуть складними, але наскільки – час покаже, - прокоментував Владислав Атрошенко зокрема.

Також міський голова повідомив, що місто цього дня очікує першу невелику партію тест-систем для виявлення коронавірусу, а також шукає можливості придбати додаткові апарати ШВЛ.

Щодо інших питань сесії він проінформував, що з питань її порядку денного, буде відкликане як недопрацьоване питання №4 - щодо збільшення площі квартир, при реконструкції яких не береться пайовий внесок. Його винесуть на розгляд пізніше.

***
Пряму трансляцію сесійного засідання можна переглядати як на сайті Чернігівської міської ради, так і на сторінці "Прес-служба Чернігівської міської ради" в соцмережі Facebook.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.