Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:58:57

Став свідком торгівлі підсніжниками - проінформуй

16.03.2020   08:25Агенцiя

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає громадян, які стали свідками торгівлі первоцвітами, повідомляти про це органи поліції та державної екологічної інспекції.

Знайте, що торгівля первоцвітами є порушенням ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, на порушників порядку придбання, збуту або ж розповсюдження об’єктів рослинного світу чекає штраф у розмірі від 510 до 1700 гривень з подальшою конфіскацією рослин.

Якщо ж об’єктом порушення будуть рослини, які перебували в межах територій природно-заповідного фонду, або занесені до Червоної книги України, штрафні санкціїстановитимуть від 1700 до 3655 гривень.

Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі чи без неї (ст.160 КУпАП).

На сьогодні в найбільшій кількості знищуються саме рослини, занесені до Червоної книги. Серед них - підсніжник білосніжний (звичайний), що переважно зростає на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.

Майте на увазі також, що торгівля, як і інші форми комерційного використання червонокнижних видів рослинпрямо заборонені статтею 19 Закону України «Про Червону книгу України».

Тож, побачивши незаконних торговців первоцвітами, зателефонуйте до Муніципальної варти за номером – 610-600, назвіть місце локації порушення, по можливості дочекайтеся на приїзд правоохоронців та повідомте інспекторів екоінспекції за телефоном – 677-769.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.