Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:54:28

Незаконна рубка дерев на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Замглай"

14.03.2020   10:37Агенцiя

Працівниками Інспекції комісійнорозглянуто звернення, котре надійшло до Чернігівської ОДА, щодо законності порубки дерев на території природно-заповідного об’єкту - ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай» Ріпкинського району.

При обстеженні вказаної території об’єкту природно-заповідного фонду України, який знаходиться в адміністративних межах Замглайської селищної ради Ріпкинського району Чернігівської області, підтверджено факт незаконної вирубкибез відповідних дозвільних документів дерев різних порід у кількості 416 шт., що є порушенням ст.ст. 25, 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», ст.ст. 10, 25 Закону України «Про рослинний світ» та п. 3 Положення про ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Замглай».

Комісійно встановлено що вирубка проводилася протягом лютого-березня 2020 року невстановленими особами. З чітко видимихслідів протекторів на землі з’ясовано, що трактором з причепом деревина вивезена з місця вирубки у напрямку смтЗамглай. На місце виявлення незаконної рубки дерев було викликано слідчо-оперативну групу та складено відповідні матеріали.

Сума шкоди, заподіяноїпорушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної порубки дерев на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай»  Ріпкинського району,становить 420 тис. 227 грн.

По даному факту заяву про злочин та відповідні матеріали справи оформлено і передано до Ріпкинського відділу поліції ВП ГУНП в Чернігівській області для встановлення причетних осіб, притягнення їх до відповідальності та відшкодування заподіяних збитків. Поінформовано також прокуратуру області.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.