Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:37:19

У Чернігові 11 комунальних підприємств міської ради є прибутковими

11.03.2020   09:32Агенцiя

У Чернігові працює 29 комунальних підприємств, з яких 10 є некомерційними (це заклади охорони здоров’я і 1 заклад спорту).

Доходи комерційних комунальних підприємств (без урахування зносу житлового фонду ЖЕКів та курсових різниць КП «Чернігівводоканал») склали у 2019 році сумарно 953 млн грн без ПДВ. З них 278,2 млн грн (майже 30%) – кошти з міського бюджету. Доходи некомерційних – 566 млн грн без ПДВ, у тому числі 148 млн грн (26%) – з міського бюджету. Такі цифри були названі у звіті Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради на розширеній міській нараді сьогодні, 10 березня.

За словами заступниці начальника управління Віталії Ярещенко, у структурі операційних витрат комунальних підприємств найбільшу вагу займають витрати на оплату праці з єдиним соціальним внеском.

У некомерційних підприємств ці витрати складають 75% від сукупних витрат, проте рівень середньої заробітної плати нижчий, ніж в середньому по місту.

У комерційних комунальних підприємств рівень середньої заробітної плати залежить від галузі діяльності та структурного складу персоналу. Найнижчі зарплати у підприємств культури, а також у КП «Шкільне» та «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Вимоги щодо забезпечення у 2020 році оплати праці на рівні не нижче 5500 грн комунальними підприємствами враховані.

За підсумками 2019 року прибутково спрацювало 11 комунальних підприємств. Зокрема, КП «Чернігівводоканал», ЖЕКи та КП «Будинок книги». Серед збиткових – 8 комунальних підприємств, діяльність яких пов’язана з утриманням міста або має соціальне навантаження. Це підприємства, доходи яких у значній мірі залежать від обсягів бюджетного фінансування.

Всього комунальними комерційними підприємствами у 2019 році сплачено 244 млн грн податків, зборів і обов’язкових платежів, що на 60 млн грн більше, ніж у 2018 році. Найбільші платники податків – «Чернігівводоканал», «АТП-2528», «ЧТУ».

Під час доповіді Віталія Ярещенко також зазначила, що наразі до повноважень органів місцевого самоврядування належить встановлення тарифів на послуги:
    поводження з відходами
    проїзд громадським транспортом
    паркування
    ритуальні послуги за мінімальним переліком
    постачання теплової енергії дрібними підприємствами, що не є ліцензіатами НКРЕКП.

Крім того, міськвиконком має встановлювати розмір внесків на обслуговування, встановлення і заміну вузлів комерційного обліку комунальних послуг. Теплопостачальні підприємства міста та КП «Чернігівводоканал» наразі здійснюють розрахунки цих внесків.

Абсолютну більшість тарифів для підприємств, що надають комунальні послуги в місті Чернігові, наразі встановлює НКРЕКП. Це тарифи на постачання теплової енергії та гарячої води, водопостачання і водовідведення, газ та електроенергію.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини