Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:26:43

Запровадження системи НАССР у закладах соціального обслуговування Чернігівщини

06.03.2020   09:46Агенцiя

Семінар-нарада за участю керівників закладів соціального обслуговування та представників Держпродспоживслужби області щодо запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів пройшов у Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Звертаючись до присутніх, його керівник Олег Русін наголосив на актуальності проведення навчання, оскільки в кожній інтернатній установі системи соціального захисту населення є харчоблоки. І щоденне приготування їжі для підопічних має відбуватись із дотриманням відповідних вимог. Тож згідно з  чинними нормативними актами необхідно забезпечити підготовку матеріалів щодо процесу впровадження в закладах, де здійснюється харчування, постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР).

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен у презентативній формі ознайомив керівників інтернатних закладів із законодавчою базою у сфері безпечності харчових продуктів і основними аспектами впровадження системи НАССР. Він також докладно розповів про основні етапи реєстрації потужностей харчоблоків установ, алгоритм здійснення їх аудиту та інспектування і окрему увагу звернув на відповідальність, передбачену за невиконання вимог законодавства стосовно запровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Крім того, обговорювались проблемні моменти співпраці з операторами ринку, які постачають до інтернатних установ продукти харчування.

НАССР – це надійність, безпечність, здоров’я людей та інвестиції у майбутнє, зазначив Юрій Павлішен, підбиваючи підсумки семінару-наради. Його учасники отримали відповіді на численні запитання стосовно впровадження системи НАССР.

Під час навчання також не залишилась поза увагою тема коронавірусу, зокрема йшлося про методи профілактики цього небезпечного захворювання і його поширення на території України, в тому числі на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини