Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:40:06

Про безпечність харчування учнів і дошкільнят йшлося під час навчань у Чернігівському районі та Ніжині

29.02.2020   10:31Агенцiя

Семінар для начальників відділів освіти, керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, кухарів шкільних їдалень провели у Чернігівському районі фахівці територіального управління Держпродспоживслужби.

Особлива увага зверталась на дотримання санітарно-гігієнічних вимог по утриманню приміщень та обладнання в закладах освіти, на профілактику харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах.

Під час навчання наголошувалось на важливості дотримання правил особистої гігієни, чистоти побутового посуду та використання дезінфекційних засобів. 

Спеціалісти Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з основними вимогами до якості та безпечності харчових продуктів та впровадження принципів системи НАССР на харчоблоках закладів освіти.

Про організацію якісного і безпечного харчування дітей говорили також у Ніжині.

На нараді-семінарі під назвою «Про здійснення заходів щодо контролю у сфері безпечності харчових продуктів та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР», що пройшла на базі міського ДНЗ № 23, керівники закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти отримали вичерпні відповіді на запитання по запровадженню НАССР, обмінялися інформацією щодо шляхів забезпечення якісного та безпечного харчування дошкільнят.

Під час семінару обговорено актуальні питання організації безпечного харчування у світлі Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи Управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», вимоги чинного законодавства щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системного аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, програм-передумов системи НАССР.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.