Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:45:26

Ігор Вдовенко: є лише один спосіб забезпечити стійкий, довготривалий добробут народу - створити ефективну економіку, яка неможлива без підприємця

29.02.2020   09:48Агенцiя

У Чернігові відбувся надзвичайний форум реального сектору економіки Сіверського краю. Від імені обласної ради та її депутатського корпусу до представників бізнес-спільноти, які зібрались аби обговорити стан справ у реальному секторі економіки, звернувся голови обласної ради Ігор Вдовенко.

Керівник наголосив, що обласна рада вже не вперше стає майданчиком для важливих дискусій та пошуку шляхів вирішення актуальних проблем соціально-економічного розвитку регіону, які найбільше хвилюють дюдей і безпосередньо впливають на рівень їх добробуту, стабільну роботу підприємств і господарств, забезпеченість робочими місцями. Ігор Вдовенко зазначив, що важливо почути позицію і думки представників підприємницької спільноти Чернігівщини – бізнесменів-практиків, які з нуля, важкою щоденною працею створили свої підприємства, дали роботу людям, сплачують податки, наповнюючи бюджети, а нині у багатьох випадках є рушійною силою для фінансової підтримки, розбудови інфраструктури та соціальної сфери громад, де вони здійснюють свою діяльність.

За словами виступаючого, зараз надважливо забезпечити спроможність кожного виробника товарів та послуг ефективно продовжувати започатковану власну справу. Давно доведено, що є лише один спосіб забезпечити стійкий, довготривалий добробут народу — створити успішну економіку, яка неможлива без підприємця.

– Тема надзвичайного форуму є близькою для депутатів обласної ради сьомого скликання, адже майже третина із них є підприємцями, які разом із представниками бізнесових кіл Чернігівщини роблять вагомий внесок у підвищення рівня її виробничого, інноваційного та експортного потенціалу. Разом із тим, у цій залі знаходяться депутати обласної ради попередніх скликань, які сьогодні очолюють успішні підприємства та представляють інтереси суб'єктів малого і середнього бізнесу в громадських організаціях та об'єднаннях, – підкреслив Ігор Вдовенко, висловивши переконання, що всі аргументовані пропозиції щодо покращення умов здійснення підприємництва та альтернативне бачення шляхів його розвитку, поліпшення бізнес-клімату, створення сприятливого середовища для діяльності підприємців знайдуть підтримку та прихильність депутатського корпусу обласної ради.

Відкриваючи форум, у якому взяли участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народний депутат України Антон Поляков, представники бізнес-спільноти та громадськості, організатори заходу - президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов та голова Чернігівського обласного об'єднання роботодавців «Сіверщина» Віктор Лазар акцентували увагу присутніх на багатьох проблемних питаннях.

На сьогодні аграрні та фермерські господарства несуть величезні втрати. Торік збитки на кожному гектарі землі склали приблизно 4 тис. грн. Негативні тенденції позначилися на модернізації підприємств, інвестуванні у розвиток. Оскільки метою форуму є налагодження ефективної співпраці реального сектору економіки з владою у напрямку забезпечення підтримки і системного сприяння сталому розвитку промисловості України, то зазначалося, що держава повинна бути партнером бізнесу.

В порядок денний надзвичайного форуму було винесено і низку інших невідкладних питань. Зокрема, під час дискусійних панелей було наголошено на погіршенні бізнес-клімату, втрата підприємцями конкурентоспроможності на міжнародних ринках. Проаналізовано вплив нестабільного курсу національної валюти на економічний стан промислових підприємств-експортерів, який зараз характеризується падінням обсягів промислового виробництва Чернігівщини.

У своїх виступах підприємці говорили про збитки, які несуть їхні господарства, звернули увагу на негативних тенденціях розвитку агропромислової та переробної галузей, пов'язаних із підвищенням тарифів на енергоносії та монополізацією сфери тарифоутворення. Звучали пропозиції щодо передачі енергетичних та газових мереж із державної сфери в комунальну, що ймовірно надало б важелі впливу на монополістів. Критичні зауваження стосувалися відсутності послідовної державної політики по відношенню до товаровиробників, нестабільності бюджетного кодексу та адміністрування податків, а також диференційованого підходу до специфічних регіонів.

Обговоривши нагальні проблемні питання та обмінявшись думками, учасники зібрання ухвалили резолюцію надзвичайного форуму реального сектору економіки та звернулися до керівництва держави з низкою ініціатив стосовно ефективної підтримки національного товаровиробника.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини