Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:59:16

На брифінгу підбито підсумки роботи Держпродспоживслужби Чернігівщини у 2019 році

20.02.2020   10:16Агенцiя

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен 19 лютого на брифінгу за участю обласних і міських засобів масової інформації підбив підсумки діяльності відомства у минулому році.

Юрій Павлішен

Юрій Павлішен

За його словами, торік фахівці Головного управління і структурних підрозділів у районах здійснили значний обсяг робіт по забезпеченню епізоотичного благополуччя, безпечності харчових продуктів, по запровадженню системи НАССР, проводили роз’яснювальну роботу у закладах освіти, громадського харчування, спілкувались з жителями населених пунктів області, в тому числі у сільській місцевості.

Спеціалісти державної служби ветеринарної медицини області провели 11 мільйонів щеплень, понад 470 тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин, 1,2 мільйона діагностичних досліджень, зареєстрували майже півтори тисячі потужностей операторів ринку. Застосування профілактичних заходів дозволило досягти позитивних результатів, як-то: у 2019 році область була благополучною по захворюванню на АЧС (жодного випадку не зареєстровано), докорінно змінилась і ситуація зі сказом. Динаміка виявлення неблагополучних пунктів і тварин, що захворіли на сказ протягом 2005-2019 років, демонструє тенденцію до значного зменшення. Так, у 2019 році випадків захворювання на сказ зареєстровано менше на 77 у порівнянні з попереднім 2018 роком.

При перевірках продовольчих ринків державні ветеринарні інспектори області у минулому році виявляли неякісну та небезпечну продукцію тваринного і рослинного походження, яку було утилізовано.

Юрій Павлішен також проаналізував діяльність інших підрозділів служби у минулому році, в тому числі у сферах карантину та захисту рослин, насінництва і розсадництва, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, ринкового та метрологічного нагляду.

Зокрема, Управлінням захисту споживачів протягом 2019 року проведено 200 перевірок у сфері контролю торгівлі, робіт та послуг, 55 планових перевірок характеристик продукції – у сфері ринкового нагляду, 43 планові перевірки – у сфері метрологічного нагляду. Протягом року до Управління звернулось понад 940 громадян. За результатами розгляду звернень споживачам повернуто понад 135 з половиною тисяч гривень.

У сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, зазначив начальник управління, у 2019 році проведено 22 планові та 6 позапланових перевірок. За результатами перевірок повернуто споживачам  необґрунтовано  отриманої виручки в сумі 1 млн 674 тис. 141 грн, попереджено обрахування споживачів в розрахунку на рік на загальну суму  7 млн 310 тис. 109 грн.

Протягом 2019 року опрацьовано 396 звітів по  аптечних закладах міста і області, що беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки». За наданими звітами здійснена перевірка інформації щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних цін, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розмірів застосованих торговельних надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації.

Підсумовуючи, Юрій Павлішен висловив сподівання на подальшу співпрацю з представниками засобів масової інформації щодо популяризації діяльності Держпродспоживслужби, в тому числі у санітарно-просвітницькому напрямку.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини