Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:40:33

Відбулося публічне представлення звіту про виконання міського бюджету Чернігова за 2019 рік

19.02.2020   10:13Агенцiя

Звіт про виконання міського бюджету міста Чернігова в 2019 році був представлений на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 18 лютого. Озвучила підсумкові показники фінансового року керівниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко.

Отже, за минулий рік до бюджету міста загалом надійшло 3 224,2 млн грн. З них власні надходження склали 1 934 млн грн, офіційні трансферти - 1 290,2 млн грн. Що стосується власних надходжень, то вони в порівнянні з минулим роком збільшилися на 274,9 млн грн.

Видатки бюджету

Найбільш фінансово затратною є соціально-культурна сфера – майже 68,9% усього бюджету. Зокрема, найбільше коштів потребують такі галузі, як освіта – 32%, охорона здоров’я – 13,6% та соціальне забезпечення – 19,1%.

Якщо аналізувати видатки за економічною структурою, то оплата праці з нарахуваннями склала 35,7% витрат, пільги, житлові субсидії та інші виплати соціального значення – 22,2%, капітальні видатки – 22,1%

Сума видаткової частини бюджету у 2019 році в розрахунку на 1 жителя складає 11 194,26 грн.

На освіту в порівнянні з минулим роком видатки збільшилися на 4,7% і склали 1 033,2 млн грн з урахуванням освітньої субвенції та коштів міського бюджету. Зокрема, відбулося збільшення дітей у закладах, утримання яких відбувається за рахунок міського бюджету (інклюзивно-ресурсні центри).

Зокрема, у виглді субвенції з державного бюджету на облаштування освітнього простору для початкових класів з державного бюджету надійшло 4,9 млн грн, також на ці видатки було використано 2,4 млн грн коштів міського бюджету. Були придбані сучасні комп’ютери, меблі та дидактичні матеріали.

Видатки на охорону здоров’я в порівнянні з минулим роком зменшилися і складають 437,6 млн грн. Зменшення обумовлене тим, що перша ланка надання медичної допомоги перейшла в 2019 році на інший механізм фінансування.

Що стосується напрямку культури та туристичної складової, то фінансування збільшилося і в цілому склало 87,9 млн грн.

Фінансування галузі фізичної культури та спорту в порівнянні з 2018 роком було на 23,8% більше і склало 43 191,2 тис. грн. У Чернігові бюджетним коштом було відремонтовано дві дитячо-юнацькі спортивні школи. Також у 2019 році вперше було отримано субвенцію на будівництво мультифункціонального спортивного майданчика.

Видатки на галузь житлово-комунального господарства склала 411,1 млн грн. Переважна частина видатків витрачається на благоустрій – 196,9 млн грн. Фінансувалися програми сприяння створенню ОСББ, часткового відшкодування кредитів ОСББ, отриманих за державною програмою, проводилися капітальні ремонти ліфтів тощо.

Що стосується об'єктів благоустрою, то в цілому видатки склали 196,9 млн грн. З них капітальні видатки складають всього третину – 63,7 млн грн.

Утримання дорожного господарства: у порівнянні з минулим роком на поточний ремонт видатки зменшилися, проте, збільшилися на капітальний ремонт. Було витрачено 155,2 млн грн (на 21,8% більше ніж у 2018 році). Проведені роботи по капітальному ремонту вулично-дорожньої мережі на 68 млн грн, капітальний ремонт тротуарів –  на 15 млн грн, капітальний ремонт доріг приватного сектору – на 9,4 млн грн і капітальний ремонт та будівництво світлофорних об'єктів – на 7,5 млн грн.

Підтримка транспортної галузі у 2019 році склала 104,8 млн грн, що на 10,9 млн грн більше ніж у попередньому році. Зокрема, компенсація пільгових перевезень – 73,5 млн грн.

На розвиток електротранспорту в минулому році було витрачено 31,3 млн грн: придбано 6 тролейбусів на загальну суму 29,7 млн грн, також проводилися роботи з оновлення транспортної контактної мережі та капітального ремонту кабельних ліній.

Чернігів серед співмірних обласних центрів займає 2 позицію по бюджету розвитку на 1 жителя.

У місті продовжується реалізація програми Громадського бюджету. У порівнянні з позаминулим роком сума на реалізацію проєктів-переможців-2019 (які втілюються у 2020) більша на 2,5 млн грн.

Також здійснюється фінансування інших цільових програм, які прийнті в місті, зокрема:
-    на підтримку народжуваності спрямовано 16,5 млн грн;
-    на програму боротьби з онкологічними захворюваннями – 12,4 млн грн;
-    на програму молодіжного житлового кредитування – 2,8 млн грн.

Додаткові субвенції з державного бюджету скеровувалися в 2019 році на такі цілі:

Звіт про виконання міського бюджету-2019 винесений для затвердження на найближче засідання виконкому Чернігівської міської ради та є в порядку денному 52 сесії міської ради 7 скликання, яку призначено на 27 лютого.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.