Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:00:21

Аграрний фонд презентував на Чернігівщині форвардні програми

18.02.2020   11:43Агенцiя

17 лютого в Чернігівській облдержадміністрації за ініціативи голови ОДА Андрія Прокопенка відбулася презентація програм Аграрного фонду для малих і середніх агровиробників.

З представниками агропромислових підприємств області зустрілися в. о. голови Аграрного фонду Іван Баришев, комерційний директор фонду Геннадій Санченко.

– Агропромислові підприємства області зацікавлені у співпраці з Аграрним фондом, адже це один із способів залучення коштів для підтримки і розвитку аграрного сектору в області. Для Чернігівщини цей сектор економіки є і завжди буде одним із стратегічних пріоритетів, – зазначив Андрій Прокопенко. – Ми – перша область, де Аграрний фонд презентує цьогорічні форвардні програми. У фонду для нас є унікальна пропозиція – щодо дизпалива. Це стало результатом наших попередніх переговорів. Ми робимо все можливе, щоб створити максимально зручні умови для ведення аграрного бізнесу на Чернігівщині і таким чином забезпечити і економічне зростання, і зростання кількості робочих місць.

В.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Іван Баришев повідомив присутніх фермерів про нові форми співпраці:

– По-перше, для зручності аграріїв ми знизили відсоткову ставку. В минулі роки вона складала від 22,5% до 25% у гривні і 15–18% з прив’язкою до курсових коливань. Ми переглянули ці цифри, і відтепер відсоткова ставка складає 17,5% без прив’язки до курсу і 8,8% з прив’язкою.

Окрім того, Іван Баришев повідомив, що Аграрний фонд цього року виділяє 2 мільярди гривень на програми фонду, а саме — у вигляді мінерального добрива, дизельного палива і грошової передплати. До речі, щодо дизпалива: співпраця з Чернігівською областю – це пілотний проєкт.

Нагадаємо, що основна діяльність фонду — закупівлі зернових за форвардними (попередніми) контрактами, а також продаж зерна, борошна і мінеральних добрив.

Тобто, фермер може прийти до фонду весною або навіть ще восени, укласти контракт, взяти кошти, а поставка зерна відбудеться наприкінці літа — на початку осені. Застава — зерно майбутнього врожаю. Це зручна і гнучка система, яка дозволяє надати реальну підтримку малим та середнім агровиробникам.

Аграрії Чернігівщини вже мають досвід співпраці з Аграрним фондом. Зокрема, упродовж трьох останніх років були укладені форвардні контракти на придбання близько 50 тисяч тонн зерна. Попереднє авансове фінансування склало понад 140 мільйонів гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівська облдержадміністрація

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини