Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:25:58

Чернігівський рибоохоронний патруль провів профілактичний рейд водоймами області

14.02.2020   09:50Агенцiя

Даремно нетерпляче чекали любителі зимової риболовлі морозів та міцної криги. Зима 2020 року не дає насолодитися засніженими краєвидами, сидячи біля власноруч пробуреної ополонки у радісному передчутті покльовки.

Тому при першому морозцю відчайдухи подалися на молодий лід.

З метою профілактики нещасних випадків серед рибалок - любителів державні інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля провели профілактичний рейд на водоймах області. Попри усі застереження щодо небезпеки виходу на тонку кригу рибпатрульні налічили біля ополонок з десяток сміливців.

Рибоохоронці нагадали рибалкам про заходи безпеки під час перебування на водоймі, про знаряддя, за допомогою якого можна спробувати врятуватись у випадку, якщо провалилися під лід, про прийоми порятунку інших й способи надання першої допомоги.

Зокрема, нагадали, що не можна перебувати на льоду якщо його товщина менша ніж 5 - 7 см. Лід може бути неміцним біля стоку води, поблизу кущів та очерету. Необхідно обминати ділянки, покриті товстим прошарком снігу - під снігом крига завжди тонша. Тонкий лід і там, де швидка течія та б’ють джерела.

Міцність льоду можна перевірити пішнею, яка завжди повинна бути під рукою. Якщо після першого удару палицею на кризі з’явиться вода, потрібно негайно повернутися назад.

Зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил поводження на водоймі. Не слід пробивати поруч багато лунок, не ловити рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, не пробивати лунки на переправах. Завжди потрібно мати при собі міцну мотузку, довжиною декілька метрів, ніж та вірного товариша готового прийти на допомогу.

Також учасники рейду вручили громадянам Довідники рибалки і нагадали про правила зимової риболовлі та відповідальність вразі їх порушення.

Наголосили, що в зимовий період дозволяється рибалити зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування, а також  тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями - не більше п'яти на рибалку; на водоймах, де впроваджене платне рибальство -  не більше десяти на рибалку.

Крім того, за одну добу особі дозволяється виловити та винести на водоймах загального користування не більше 3 кг риби, на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше 5 кг, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову.

Нагадуємо, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян без потреби не виходити на лід. Бережіть своє життя!

Вразі виявлення фактів порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини