Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:17:53

У Чернігові пройшов "Форум активних громадян"

14.02.2020   08:30Агенцiя

Форум активних громадян – це можливість для міської влади та громадськості зустрітися та обговорити важливі питання розвитку міста.

Його проводить Міжнародний Республіканський Інститут (МРІ) в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відкрив форум виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

«Ця зустріч – намагання підвищити активність громадськості, показати, що вони мають інструменти взаємодії, не впливу, з місцевою владою. Таким чином реалізовується стратегія «Win-Win»: розуміння місцевої влади, що замовниками є громада  і розуміння громади, як вони можуть вливати на вирішення питань місцевого значення. Громада отримує можливість реалізувати свої ідеї, навчитися новому, взаємодіяти з місцевою владою. Місцева влада отримує інформацію, що хоче громада, підтримку своїх дій, допомогу в реалізації, отримує нові ідеї».

Також під час заходу провели панельну дискусію на тему «Міський розвиток та участь громади у ньому».

Після панельної дискусії спеціаліст з проведення досліджень Міжнародного Республіканського Інституту Віталій Шарлай презентує результати опитування жителів Чернігова. Рейтинг міст, обласних центрів, що демонструють значний прогрес у розвитку.

«Чернігів входить в Топ 5 найкращих результатів по всій Україні. Це комплексне незалежне  дослідження. Там і рівень сприйняття громадян, рівень довіри та задоволеності послугами, чого не вистачає», - розповів Олександр Слобожан.

У фінальній частині форуму випускники Академії громадянина та Школи молодого політика МРІ презентували соціальні проєкти, які вони планують імплементувати в Чернігові.

Серед них:

 «Долина Амурів» - оновлення території навколо РАГСу в Чернігові.

Ситуаційний центр міста – створення центру та міської служби  екстреного реагування.

Німецька якість освіти в Чернігові – долучити чернігівські школи до німецького досвілу підвищення якості освіти та інші.

Чернігівське РВ АМУ
Офіс реформ у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини