Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:25:57

Упродовж січня 2020 року за вчинення злочинів проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх засуджено 2 осіб

12.02.2020   11:06Агенцiя

Органами прокуратури області приділяється підвищена увага до розслідування та підтримання обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх.

Завдяки злагодженій роботі ювенальних прокурорів у січні 2020 року забезпечено ухвалення 2 вироків щодо 2 осіб, які обвинувачувались у вчиненні злочинів, пов’язаних з насильством та розбещенням дітей.

Зокрема, одним з районних судів області засуджено 26-річного місцевого жителя, який обвинувачувався у вчиненні сексуального насильства стосовно 15-річної дівчини. За скоєний злочин, який кваліфіковано за ч. 3 ст. 153 КК України, зловмиснику призначено 6 років позбавлення волі.

Іншим судом ухвалено вирок стосовно 51-річного жителя області, раніше судимого за розбещення неповнолітніх, якого засуджено за повторне розбещення трьох дівчат молодшого шкільного віку. За вказані дії, які кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 156 КК України, обвинуваченому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Обидва засуджених очікуватимуть набрання вироками законної сили під вартою.

Окрім того, у січні 2020 року за безпосередньої участі ювенальних прокурорів Чернігівським апеляційним судом підтверджена законність та обґрунтованість вироку суду першої інстанції, яким 52-річного жителя області засуджено за вчинення розпусних дій щодо 12-річної дівчини.

Судом першої інстанції обвинуваченому за ч. 2 ст. 156 КК України призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

За принципової позиції ювенального прокурора в апеляційній інстанції суд не знайшов підстав для задоволення апеляційної скарги сторони захисту, в якій ставилось питання про пом’якшення вироку та застосування до обвинуваченого іспитового строку.

Вказана категорія кримінальних проваджень перебуває на постійному контролі прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.