Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:30:12

Шукаючи відповіді, - захопилася психологією, а знайшовши, – започаткувала власну справу

10.02.2020   08:30Агенцiя

У народі кажуть: «Тому, хто звик все бачити у сірих тонах, не допоможуть навіть рожеві окуляри». Це, звісно, так. Проте є люди, які прагнуть змінити цей світ на краще,і для цього змінюються самі. Про одну з таких - наша історія.

Ірина Кравець

Ірина Кравець

Ірина Кравець із Городні у свої 33 кардинально змінила своє життя, обравши альтернативою безробіттю підприємництво. Дізнавшись від кар’єрного радника у службі зайнятості про можливість виплати допомоги по безробіттю одноразово, вирішила скористатися для старту. Підтримав і чоловік, який вже не новачок у бізнесі. Отож сьогодні жінка займається психологічною практикою, почувається щасливою та має амбітні плани на майбутнє. 

Свого часу обирала професію свідомо – її завжди цікавив соціум, було прагнення допомагати людям. Після закінчення інституту права, соціальних технологій та праці за спеціалізацією соціальна робота 7 років працювала у центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, бачила багато негативних прикладів, життєвих історій неблагополучних сімей.Непокоїли питання: чому люди так живуть?,чому не можуть справитися з негараздами?,чому настає зневіра? Шукаючи відповіді, захопилася психологією та так, що згодом отримала диплом практичного психолога в інституті післядипломної педагогічної освіти.

«Всі наші проблеми, переважно, у свідомості й, аби допомагати людям їх подолати, вирішила розпочати з себе», - говорить Ірина, згадуючи нелегкий період в особистому житті. Адже сама була в розпачі, коли дізналася про хворобу, яка потребує постійного дороговартісного медикаментозного лікування.

Тоді у неї, 21-річної дівчини, не було ще ні чоловіка, ні дітей, а був діагноз. І вона знайшла в собі сили прийняти цю життєву обставину не як вирок;не боятися, а полюбити свою індивідуальність. Щоправда, базові потреби змусили шукати більш високооплачувану роботу.
Так потрапила менеджером на проект всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ. Це була нова роль, новий досвід, новий крок до реалізації.

Коли постало питання вибору бізнес-ідеї, то вирішилавикористати свої знання та досвід у сфері психології – зайнятися наданням консультаційних психологічних послуг. Планує працювати з різними категоріями клієнтів. 

Постійно вдосконалює свій професійний рівень, відтак пройшла базовий курс арт-терапії (терапії мистецтвом), спілкується з колегами-психологами щодо реалізації спільних проектів, надає індивідуальні консультації.

 «Путівкою в життя» не закінчилася співпраця зі службою зайнятості. За рекомендацією кар’єрного радника Ірина Кравець залучалася до проведення профбесід з прикордонниками про суциїдальну поведінку, мотиваційних тренінгів з безробітними. Останніх вона мотивує до пошуку роботи, вчить ставити та досягати цілей та ставати успішними. А всім, без виключення, радить бути чесними з собою, аби не піддаватись ілюзіям.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини