Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:27:45

Прилуцькі поліцейські затримали юнака, який розраховувався фальшивими купюрами

04.02.2020   08:09Агенцiя

Декілька годин знадобилося правоохоронцям аби встановити і затримати юнака, який розраховувався фальшивими 200-гривневими купюрами.

До чергової частини Прилуцького відділу поліції надійшли повідомлення від продавчинь п’яти місцевих магазинів, що невідомий розрахувався за покупки купюрами номіналом 200 гривень, які мають ознаки підробки.

На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили підозрілу купюру. В ході проведення оперативно-розшукових заходів та перегляду записів з камер відеоспостереження правоохоронці встановили особу правопорушника. Ним виявився 17-річний мешканець міста Ромни Сумської області. «По гарячих слідах» юнака вдалося затримати.

В ході проведення поверхневого огляду у останнього було виявлено та вилучено 3 купюри номіналом 200 гривень. Все вилучене направлено на експертизу. Назарі поліцейські встановлюють походження сумнівних купюр. Хлопець зізнався правоохоронцям, що знав про фальшивість банкнот.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей), карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Поліція попереджає громадян: аби не стати жертвою подібного злочину, будьте уважними та обережними під час розрахунків готівкою, особливо коли мова йде про чималу суму, банкноти великого номіналу або іноземні купюри.

Намагайтеся уникати випадків розміну грошей на вулицях, у багатолюдних місцях тощо, уважно перевіряйте отриману решту. В тому випадку якщо ви натрапили на сумнівної якості банкноту, в жодному разі не намагайтеся її позбутися шляхом розміну, обміну або покупки товарів. Пам‘ятайте - такими своїми діями ви самі вчиняєте злочин.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини