Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:40:03

Міський голова Ніжина провів розширену оперативну нараду

03.02.2020   13:14Агенцiя

3 січня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив з планом проведення розширеної оперативної наради присутніх керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради та виконавчих органів виконавчого комітету міської ради.

Про стан правопорядку та протидії злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста у продовж січня 2020 року доповіла начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Інна Музиченко. Під час доповіді піднялось питання щодо закриття закладів грального бізнесу в місті, на що Інна Іванівна наголосила, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2019 року № 1325 «Про протидію гральному бізнесу» з 20 грудня здійснювалося припинення діяльності всіх закладів із розповсюдження лотерей. У м. Ніжині, як і по всій України, поліцейськими проводяться заходи із виявлення фактів ігнорування даного розпорядження та перевірка пунктів розповсюдження лотерей.

Про заходи щодо профілактики надзвичайних ситуацій, які пов’язані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки на території громади міста у продовж 2019 року та січня 2020 року проінформував начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Дмитро Кравцов. Обговорили питання щодо пожежної безпеки в храмі Іоана Богослова. Міський голова Анатолій Лінник наголосив, що пожежна служба повинна терміново зробити планову перевірку храму. Начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій доповів, що дана перевірка запланована на початок лютого.

Начальник Ніжинського відділення ПАТ «Чернігівгаз» Володимир Хилько надав інформацію про розподіл рахунків і виведення з тарифу послуги за транспортування природного газу. Володимир Анатолійович розповів, що 24 грудня 2019 року НКРЕКП було прийняте рішення вилучити з рахунків за газ плату за його доставку. Зараз споживачі природного газу отримали два окремих рахунки: один за газ, другий – за його розподіл. Для кожного клієнта вартість доставки газу розраховується індивідуально і залежить від використаного ним обсягу газу в минулому Газовому році - це проміжок часу з 1 жовтня по 30 вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які сплачуються щомісячно впродовж року. Про особливості надання субсидій на зазначену послугу доповіла начальник управління соціального захисту населення Валентина Кулініч запевнивши, що із-за розмежування послуг на газопостачання отримувачі субсидій та пільг не постраждають, адже відповідно надаються пільги та субсидії і на постачання природного газу і на його розподіл.

Про стан загальної епідеміологічної ситуації на території м. Ніжина упродовж січня 2020 року та вжиті заходи щодо профілактики інфекційних захворювань проінформували генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко, директор КНП «Ніжинський центр надання первинної медичної допомоги» Оксана Калініченко та начальник Ніжинського міськрайонного управління  Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович. Представники медичної сфери надали основні рекомендації щодо профілактики зараження коронавірусом.

Про стан захворюваності дітей в ніжинських школах розповів начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський зазначивши, що протягом тижня спостерігається підвищення порогу захворюваності у школярів, в зв’язку з чим в найближчий час буде вирішуватись питання введення карантину в закладах освіти.

Наприкінці наради міський голова зробив оголошення, що 07 лютого об 15.00 год в великій залі міськвиконкому відбудеться публічний звіт міського голови перед громадою за роботу виконавчих органів ради та Ніжинської міської ради за 2019 рік.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини