Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:33:55

В області працював комітет ВРУ по медицині

01.02.2020   21:31Агенцiя

31 січня в Чернігові на запрошення голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка та з ініціативи народного депутата Валерія Зуба відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Члени Комітету разом з керівництвом області розглянули питання реформування медицини, а також оцінили роботу медичних установ області.

У засіданні взяли участь голова Комітету Михайло Радуцький, заступники голови Комітету Оксана Дмитрієва та Михайло Макаренко, голови підкомітетів Лада Булах, Валерій Зуб, Сергій Кузьміних, Максим Перебийніс,  член Комітету Вікторія Вагнер, народний депутат, обраний від округу на Чернігівщині, Сергій Гривко, перший заступник міністра охорони здоров’я Андрій Семиволос, т.в.о. голови Національної служби здоров’я Оксана Мовчан, директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, керівники медичних закладів області, представники громадських організацій.

Андрій Прокопенко зазначив, що в області є, що показати, водночас є бажання отримати більш детальну інформацію про реформування сфери охорони здоров’я. Він запевнив, що на Чернігівщині проводиться активна робота щодо створення доступної та якісної медицини, у тому числі, на селі – більше 90% медзакладів області вторинної ланки вже перетворені на комунальні некомерційні підприємства,  щоб з 1 квітня перейти на нову модель фінансування. 

– Минулого року ми спрямували на оснащення медзакладів рекордні 266 мільйонів гривень – на 80 мільйонів більше порівняно з попереднім роком. Маємо гарні показники по оснащенню спеціалізованими машинами – минулого року отримали 56 таких машин. Це більше, ніж за попередні 4 роки, – зауважив Андрій Прокопенко.

Голова Комітету Михайло Радуцький високо оцінив процес реформування медичної ланки на Чернігівщині і зауважив, що найголовніша мета виїзного засідання досягнута – в області отримали відповіді на ті запитання, на які раніше відповідей не було:

– Це не перше виїзне засідання. Вважаємо, що законотворчий процес і взагалі стратегія в охороні здоров’я не можуть бути, якщо комітет засідає тільки в Києві і не бачить, що відбувається в регіонах, якщо не чує запитань від регіонів.

Цього дня учасники засідання відвідали декілька медичних установ, зокрема в Чернігівському медичному центрі сучасної онкології оглянули нове надсучасне медичне обладнання для лікування онкохворих – останню модель лінійного прискорювача «Elekta Infinity» та один з найкращих в Україні томограф Philips.

У той же час, наголосив Андрій Прокопенко, Чернігівщина потребує оснащення екстреної медичної допомоги автомобілями, а також осучаснення обладнання медзакладів усіх ланок та забезпечення протипожежної безпеки.

– Є бажання реформувати медицину в області. Дуже гарно, що є розуміння з Комітетом Верховної Ради, Міністерством охорони здоров’я, Національною службою здоров’я України. Я впевнений, що у нас все вийде. Ми разом зможемо зробити медицину більш якісною і наближеною до людей, – сказав Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини