Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:39:27

На Чернігівщині споживачам мають повернути зайво нараховані майже 800 тисяч гривень за комунальні послуги

17.01.2020   12:08Агенцiя

На підставі звернення фізичної особи щодо правомірності підвищення з 01.09.2019 року ціни на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій фахівцями Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області була проведена позапланова перевірка суб’єкта господарювання, що є виконавцем цієї послуги.

Перевірка проводилася відповідно до погодження на проведення вищезазначеного заходу контролю Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства і Держпродспоживслужби.

Відповідно до припису, складеного за результатами перевірки, суб'єкт господарювання має здійснити перерахунки споживачам (повернути кошти) на загальну суму 796 тис. 147 гривень. 

Це сума, яка становить  позитивну різницю  між фактичною виручкою від продажу (реалізації) послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до запровадженого способу регулювання, що і є порушенням норм Закону України «Про ціни і ціноутворення» від 21.06.2012 року № 5007-VI та ч.1 п.1 ст.5; ст.12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 року № 2189-VIII та пункту 31 розділу VІ «Прикінцевих та перехідних положень» зазначеного Закону, Постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №712 «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком».

Держпродспоживслужба в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини