Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:25:47

Протягом тижня вилучено понад півтонни незаконно добутої риби - Чернігівський рибоохоронний патруль

17.01.2020   11:32Агенцiя

За сім днів з 9 по 16 січня Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 22 порушення Правил рибальства.

Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 16 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Всього у порушників вилучено 587 кг незаконно добутих водних біоресурсів. Нараховано штрафів на загальну суму 1 210 грн.

Для прикладу, нагадаємо, що 11 січня біля с. Шмаївка Чернігівського району рибоохоронним патрулем разом з прикордонною службою було виявлено нелегального скупника з 438 кг риби.

12 січня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Борзна викрито місцевого жителя, який продавав 6 кг живої риби (щука, окунь, плітка, синець, лящ та карась сріблястий).

В обох випадках документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості державним інспекторам не надано. На громадян складено протоколи за ст. 88 – 1 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності.

Того саме дня в ході рибоохоронного рейду на водоймах Ріпкинського виявлено два грубих порушення Правил рибальства. На р Дніпро, поблизу с. Миси викрито жителя м. Чернігів, який виловлював рибу забороненими знаряддями лову – драчами. У громадянина вилучено 1 екз. ляща та заборонені знаряддя лову. Завдано збитків у розмірі 170 грн. При таки х же обставинах на озері біля с. Кукари виявлено жителя с. Ріпки. Рибпатрульні нагодились вчасно браконьєр не встиг завдати непоправної шкоди рибним запасам.

На порушників складено адміністративні протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до Ріпкинського районного суду.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.