Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:00:49

З 22 районних державних адміністрацій у 2020 році планують приймати регуляторні акти та оприлюднили відповідні плани на своїх офіційних веб-сайтах лише 4

13.01.2020   10:16Агенцiя

Представники Сектору ДРС у Чернігівській області провели моніторинг здійснення планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Чернігівській області та оприлюднення відповідних планів на офіційних сайтах.

Моніторинг, проведений на основі інформації, отриманої від місцевих органів влади та оприлюдненої на їх офіційних веб-сайтах засвідчив про наступне.

Із 22 районних державних адміністрацій у 2020 році планують приймати регуляторні акти та оприлюднили відповідні плани на своїх офіційних веб-сайтах 4 райдержадміністрації, а саме: Бахмацька, Корюківська, Новгород-Сіверська та Чернігівська райдержадміністрації.

Щодо оприлюднення планів діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік міськими радами області, з 12 міських рад оприлюднили свій план тільки 6. Це: Батуринська, Бахмацька, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Прилуцька та Чернігівська міські ради.

На території Чернігівської області створено 45 об`єднаних територіальних громад, з яких 41 мають свої офіційні веб – сайти. Оприлюднили свої плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік тільки 19 об`єднаних територіальних громад – це Варвинська, Вертіївська, Гончарівська, Іванівська, Ічнянська, Козелецька, Комарівська, Коропська, Корюківська, Куликівська, Носівська, Остерська, Семенівська, Сосницька, Сновська, Срібнянська, Талалаївська, Тупичівська та Холминська.

У ході проведення моніторингу було виявлено, що плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік майже всіх ОМС розміщено на веб – сайтах цих органів не в окремих розділах «Планування регуляторної діяльності», а в інших розділах веб – сайтів.

Переважна більшість сільських та селищних рад оприлюднили плани з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік на веб – сайтах районних рад та районних державних адміністрацій.

Нагадаємо, відповідно до статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», регуляторні органи повинні затвердити плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на наступний календарний рік не пізніше 15 грудня поточного року і оприлюднити у десятиденний строк після їх затвердження.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» одним з основних принципів державної регуляторної політики є принцип прозорості та врахування громадської думки.

На виконання цього принципу весь масив документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності та, зокрема, плани з підготовки проектів регуляторних актів, підлягають обов’язковому оприлюдненню, у тому числі шляхом розміщення на офіційних веб-сайтах відповідних регуляторних органів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини