Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:25:27

На Чернігівщині триває підготовка до відзначення річниці подвигу Героїв Крут

11.01.2020   10:12Агенцiя

Традиційно щороку 29 січня на Чернігівщині вшановується подвиг Героїв Крут. Проводяться заходи не лише обласного, а й загальноукраїнського рівня.

План підготовки до відзначення 102-ї річниці бою під Крутами обговорили 10 січня на нараді під головуванням заступника голови ОДА Андрія Подорвана.

Основним заходом із відзначення пам’ятної дати стане проведення 29 січня мітингу-реквієму на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» у селі Пам’ятне Борзнянського району. Про концепцію культурно-мистецької програми заходу доповів директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

Акцентували учасники наради на забезпеченні комфортного, а головне – безпечного перебування на території комплексу учасників заходу (щороку їх кількість – близько двох тисяч). Тож у день проведення урочистостей на території Меморіального комплексу працюватимуть намети для обігріву та харчування. За безпеку відповідатимуть співробітники управлінь ДСНС та Національної поліції в області.

Як повідомив керівник ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, цього року відвідувачі Меморіального комплексу зможуть переглянути оновлену виставкову експозицію «Сіверщина – Блокпост Пам’яті», яка доповниться світлинами, пов’язаними з життям та проходженням військової служби учасників антитерористичної операції (зокрема вихідцями з Чернігівщини). Окрім того, новими експонатами поповниться і постійно діюча виставка.

Заступник голови ОДА Андрій Подорван закликав усіх присутніх максимально відповідально поставитися до організації заходу, щоб на високому рівні провести захід та належним чином вшанувати пам'ять учасників боротьби за незалежність України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини