Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:59:20

Голова облради та представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в північних областях обговорили перспективні напрями співпраці у 2020 році

10.01.2020   09:15Агенцiя

Про актуальні питання дотримання прав i свобод людини та громадянина на Чернігівщині й в Україні загалом йшла мова під час зустрічі голови обласної ради Ігоря Вдовенка із представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в північних областях Ігорем Гуріним, який завітав з робочою поїздкою на Придесення.

До розмови долучилися і фахівці регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини Тетяна Коренькова та Ірина Жмака.

Як зауважив Ігор Гурін, він нещодавно приступив до виконання службових обов’язків і наразі знайомиться з особливостями забезпечення та захисту прав і законних інтересів людини, пов’язаних із відносинами з органами влади й управління, у закріпленому окрузі, межі якого охоплюють місто Київ, Київську, Житомирську, Рiвненську, Сумську та Чернiгiвську області.

Представники омбудсмена подякували голові обласної ради за ефективну співпрацю, взаєморозуміння, всебічну підтримку діяльності та сприяння у виділенні офісу для роботи регіонального представництва. За словами Ігоря Гуріна, у багатьох регіонах виникають суттєві проблеми із забезпеченням належними приміщеннями посадових осіб інституту омбудсмена. Відтак Чернігівщина показала гарний приклад іншим регіонам у налагодженні партнерських відносин із представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Ігор Вдовенко відзначив, що за останній час обласній раді вдалося налагодити дійсно конструктивний і дієвий діалог із посадовцями інституту омбудсмена. Результатом партнерства стало проведення в обласній раді низки заходів, присвячених обговоренню важливих аспектів забезпечення та захисту прав і законних інтересів людини, співробітництво щодо розгляду та реагування на звернення громадян, а також втілення у життя спільних ініціатив.

Тож Ігор Вдовенко запевнив, що обласна рада і надалі готова до конструктивної та головне результативної взаємодії із представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини та зі свого боку буде максимально сприяти правозахисній діяльності фахівців інституту омбудсмена на теренах Чернігівщини

Принагідно учасники зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці та здійснення спільних заходів з метою контролю за додержанням конституційних прав і свобод громадян у закладах та установах області.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.