Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:48:33

Мена: створення сучасної інформаційної бази для покращення надання послуг жителям громади

04.01.2020   12:15Агенцiя

Діяльності Менської міської ради пов’язана із створенням, збиранням, одержанням, зберіганням, використанням великої кількості інформації. Значний об’єм інформації містить база погосподарського обліку, наповнення якої, шляхом ведення письмово відповідних книг, здійснюється в кожному старостинському окрузі Менської об’єднаної громади.

З метою покращення організації та належного ведення погосподарського обліку, підвищення рівня та якості роботи, мінімізації часу на отримання інформації по раді, по населеному пункту та з метою створення сучасної інформаційної бази для забезпечення управління розвитком населенних пунктів, Менська міська рада придбала програмний комплекс «Погосподарський облік».

Програмний комплекс розрахований для вирішення проблем з розвитку територій населених пунктів громади та поліпшення рівня життя населення та призначений для проведення моніторингу розвитку територій і містить комплекс показників, які характеризують: соціально-економічну ситуацію, демографічну ситуацію, зайнятість населення, освітній рівень населення, наявність та використання земельних ресурсів, житловий фонд, отримання довідкової інформації, співставлення інформації за попередні роки, співставлення показників різних населених пунктів.

Впровадження даного програмного комплексу дасть також  можливість сформувати інформаційну базу, необхідну для оформлення довідок різного характеру, в тому числі для отримання соціальних допомог, пенсій та ін.

Жителям громади не потрібно буде витрачати свій час (а в окремих випадках стояти в черзі ) для отримання відповідної довідки. І це перший крок до створення сучасного центру надання адміністративних послуг, діяльність якого буде спрямована на забезпечення зручних та доступних умов отримання жителями населених пунктів громади адміністративних послуг.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини