Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:49:35

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом грудня вилучено 150 кг незаконно добутої риби та майже 2 тис. метрів сіток

03.01.2020   12:32Агенцiя

Протягом грудня 2019 року інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 139 порушень Правил рибальства.

Зокрема, викрито 15 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення. Також складено 104 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та чотири - за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 16 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 99 кг риби та 97 од. сіток, загальною довжиною майже 1,6 км.

«Всього у порушників у грудні вилучено 150 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 111 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 110 од. сіток, загальною довжиною 1 957 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 20 310 грн. Стягнуто штрафів у розмірі 6 380 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 13 319,5 грн. На виконання рішень судів правопорушниками до місцевих бюджетів сплачено 11 880 грн. компенсації за нанесені збитки», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 21 грудня в Козелецькому районі на р. Остер, біля с. Пальчики викрито із забороненими знаряддями лову двох мешканців м. Вишневе Київської області. Правопорушники за допомогою сітки виловили 10 екз. плітки та 6 екз. окуня, загальною вагою 2 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 952 грн.

23 грудня 2019 року на озері поблизу с. Ковчин Куликівського району виявлено місцевого жителя, який за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних) виловив понад 5 кг риби: щука – 14 екз., плітка – 2 екз. та по 1 екз. карася сріблястого та білизни. Завдано збитків у розмірі 5 202 грн. На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо - оперативна група Чернігівського РВП ГУНП в Чернігівській області. Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На всіх правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які були направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та сітки вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах. За місяць в області рибпатрульні зафіксували 72 факти порушення даної заборони. Нараховано штрафів на загальну суму 5 260 грн.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.