Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:29:55

Новини з об’єднаних громад: короткий дайджест

02.01.2020   13:45Агенцiя

Наприкінці минулого року Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького поповнилась новими меблями та обладнанням. Зокрема, за кошти міського бюджету придбали сучасний відеогастроскоп з додатковим оснащенням (аргоновим електрокоагулятором з набором хірургічних інструментів).

Він дозволяє робити максимально точну діагностику захворювань стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки. Також в поліклініці з’явилась нова безтіньова пересувна хірургічна лампа.

З обновками і центральна міська стоматологічна поліклініка. Нове обладнання (комп’ютери, стоматологічні установки, скалер для видалення зубних відкладень, паровий стерилізатор, апарат мікрохвильової терапії, фотополімерна лампа, медичні столики та портативні бормашини) також закуплене за кошти міського бюджету.
 
У Вертіївській ОТГ у приміщенні колишнього учбового комбінату відкрили новий спортивний комплекс «Громада». Зали оснастили тренажерами, спеціальним спортивним килимом та іншим необхідним спорядженням.
 
Варвинська селищна рада для комунального підприємства «Господар» придбала універсальний навантажувач в комплекті з відвалом для чищення снігу. На покупку витратили більше 1,8 мільйона гривень, з них майже 40% — державна субвенція.
 
У селі Вишеньки Коропської громади закінчили будівництво централізованого водогону.

Водогін у селі вже був, але з однієї із двох свердловин почала йти непридатна для вживання вода. Тож на іншу вирішили встановити нову 15-метрову водонапірну башту й пустити від неї 500 метрів водогону.

Оскільки село знаходиться в історичній зоні, земляні роботи проходили під наглядом археологів. Допомагали і столичні експерти-екологи.

Загальна кошторисна вартість проєкту — майже 1,34 мільйона гривень (субвенція з держбюджету на формування інфраструктури).

Ще один проєкт, реалізований за кошти держсубвенції, — капітальний ремонт глядацької зали Коропського будинку культури.

Забезпеченням населення якісною питною водою переймаються і в Куликівській ОТГ. У селі Вершинова Муравійка закінчили будівництво водозабірної свердловини, яку облаштували пожежним гідрантом. Роботи вартістю більше мільйона гривень виконані завдяки державній субвенції.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини