Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:57:59

Рибпатрульні Чернігівщини протягом тижня викрили 41 порушення Правил рибальства

27.12.2019   11:39Агенцiя

За період з 19 по 26 грудня Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 41 порушення Правил рибальства. Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 29 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено дев’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 51 кг риби та 54 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 59 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 57 од. заборонених знарядь лову (сітки). Нараховано штрафів на загальну суму 1 860 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 5 712 грн.

Для прикладу, 20 грудня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Ріпкинського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Двоє жителів с. Ріпки на р. Дніпро, поблизу с. Коробки виловлювали рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушники виловили 3 екз. ляща, загальною вагою 3 кг. Завдано збитків у розмірі 510 грн.

21 грудня на р. Остер, біля с. Пальчики Козелецького району двоє мешканців м. Вишневе Київської області, за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловили 2 кг риби: плітка - 10 екз. та окунь 6 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 952 грн.

На правопорушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

Протягом тижня державними інспекторами виявлено понад 20 правопорушників, які знехтували даною забороною. На них складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст.  85 КУпАП. Розмір штрафу по даній статті складає від 34 до 170 грн на громадян та від 170 до 510 грн на посадових осіб.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини