Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:05:05

Ніжин: відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові

24.12.2019   08:20Агенцiя

23 грудня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулася щотижнева оперативна нарада.

На початку засідання начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко надала інформацію про роботу Ніжинського відділу поліції за минулий тиждень. Також проінформувала, що протягом останнього часу до Ніжинського відділу поліції надходять повідомлення про телефонне шахрайство з приводу видурювання грошей. Тож Ніжинський відділ поліції ГУНП в Чернігівській області закликає мешканців Ніжина ретельно перевіряти будь-яку інформацію та не бути надто довірливими!

Інна Іванівна наголосила, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2019 року № 1325 «Про протидію гральному бізнесу» починаючи з 20 грудня діяльність всіх закладів із розповсюдження лотерей повинна бути припинена. Даним розпорядженням скасовано наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства фінансів від 12 грудня 2002 р. № 128/1037 в частині діяльності розповсюджувачів лотерей, а Національній поліції, Державній фіскальній службі надано доручення забезпечити вжиття заходів до припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей, не заборонених Законом України “Про заборону грального бізнесу в Україні”.

У м. Ніжині, як і по всій України, поліцейськими проводяться заходи із виявлення фактів ігнорування даного розпорядження, тому всі без виключення пункти розповсюдження лотерей перевіряються у цілодобовому режимі. В ніч на 20 грудня було задокументовано незаконну діяльність грального закладу на одній із центральних вулиць міста. Вилучено комп’ютерну техніку. Відомості внесено до ЄРДР (ст.203-2 КК України). Ніжинський відділ поліції звертається до громадян! Якщо у вас є інформація про діяльність незаконних гральних закладів чи пунктів розповсюдження лотерей на території м. Ніжина чи району  – повідомте її до поліції за номером «102». Наразі є законні підстави припинити таку діяльність швидко і ефективно.

Заслухавши інформацію відділу поліції, Анатолій Лінник підняв питання: «Якщо законодавча база не змінилася, то чому відділ поліції не реагував на неодноразові звернення міської ради, виконавчого комітету та на звернення міського голови? Збільшувалась кількість відділень з гральними автоматами, які нічого позитивного в своїй роботі громадянам міста не приносять, окрім проблем та поганих наслідків».

Інна Музиченко зауважила, що у вищезазначеній Постанові вказано про те, що знімається обмеження щодо діяльності пунктів розповсюдження лотереї. Якщо раніше гральні заклади прикривалися тим, що мають законодавчо дозволену можливість розповсюдження лотерей, то зараз законодавець поширив заборону не лише на діяльність гральних закладів, а й втому числі пунктів розповсюдження лотерей. Законодавча база не змінилася, про те, маючи таку заборону рівня Кабміну на діяльність, в тому числі пунктів розповсюдження лотереї, поліція має змогу на більш довгий термін припиняти діяльність гральних автоматів та фізично закривати гральні заклади. Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції додала, що на сьогодні у Ніжині закрили 15 пунктів розповсюдження гральних лотерей.
Міський голова вкотре звернув увагу на рух багатотонажного транспорту по дорогам Ніжина, зокрема по вул. Липіврізькій, Набережній, Василівській та І.Франка, що призводить до руйнування покриття та узбіччя доріг. Анатолій Валерійович звернувся до працівників правоохоронних органів акцентувати увагу на маршрути руху такого транспорту та відреагувати для вирішення даної проблеми.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак наголосила, що основна тематика даного тижня – проведення новорічних свят, програм та ранків. Поіформувала, що 26 грудня у міському будинку культури о 18.00 год. відбудеться благодійний концерт «Рандеву з Мрією» за участі представників Ніжинської міської ради. 27 та 28 грудня у міському будинку культури пройдуть новорічні ранки для соціальних категорій міста. 29 грудня міський будинок культури запрошує всіх бажаючих на новорічні ранки. 23 та 24 грудня у приміщенні студії бального танцю «Ритм» для вихованців хореографічної школи будуть проведені новорічні ранки.

Головний лікар КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко поінформував про стан загальної епідеміологічної ситуації на території м.Ніжина упродовж минулого тижня та про закупівлю нового обладнання. Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко надала інформацію про роботу центру за тиждень, вкотре нагадала про виписки електронних рецептів за програмою «Доступні Ліки» та вакцинацію населення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини