Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:37:13

Міська програма підтримки підприємництва допомогла чернігівському бізнесу взяти участь у 15 виставках

17.12.2019   09:24Агенцiя

У Чернігові діє міська Програма підтримки малого та середнього підприємництва, у рамках якої підприємствам міста за рахунок коштів міського бюджету частково відшкодовують витрати за участь у виставково-ярмарковому заході.

руки

руки

Такий механізм був розроблений та затверджений у 2017 році. Загалом протягом 2017-2019 років здійснено 15 таких компенсацій на загальну суму 456,86 тис.грн.

Чернігівська міська рада першою в Україні розробила та реалізує такий інструмент підтримки бізнесу. Наразі цей досвід вже перейняли, зокрема, Чернігівська облдержадміністрація та Львівська міська рада. Інші міста також знаходяться на стадії підготовки відповідних нормативно-правових компенсацій.

Програма приймалася з метою підтримки місцевих товаровиробників та просування їхньої продукції на зовнішніх і регіональних ринках. Так, за останні три роки чернігівські підприємства взяли участь у виставках у країнах: США, Китай, ОАЕ, Англія, Німеччина, Білорусь. За їх результатами чернігівський бізнес розширив свої ринки у країни: Йорданія, Шрі-Ланка, Туреччина, Малайзія, ПАР, а також країни латинської Америки, Європейського союзу та південно-східної Азії. 

У 2019 році п’ять підприємств міста отримали часткову компенсацію за участь у виставках за рахунок коштів міського бюджету на загальну суму 140,26 тис.грн.

ПАТ «Берегиня»
38-ма Міжнародна спеціалізована виставка взуття, шкіри та хутра «Leather and Shoes», 23-26 липня, м.Київ, Україна

ТОВ «ПЕТ Технолоджис Україна»
Pack Expo Las Vegas 2019, 23-25 вересня, м.Лас Вегас, США

ТОВ «Сівертекс»
XVI Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека – 2019», 8-11 жовтня, м.Київ, Україна

ТОВ «Колар Компані»
Chinese International Pet Show 2019  20-23 листопада, м.Шанхай, Китай

ПрАТ «Чернігівський механічний завод»,
XVIII Міжнародний промисловий форум–2019, Міжнародний виставковий центр, 19-22 листопада, м.Київ, Україна

У рамках цієї Програми компенсація здійснюється у розмірі 30% від фактичних витрат, але в обсягах не більше:
    50 тис.грн, у разі очної участі підприємства у виставково-ярмаркових заходах
    5 тис.грн, у разі заочної участі підприємства у виставково-ярмаркових заходах – публікація у каталозі заходу.

У разі, якщо витрати були здійснені в іноземній валюті, сума компенсації обраховується з урахуванням курсу валют на день подання заяви.

Відшкодуванню підлягають витрати, пов’язані безпосередньо з організацією, технічним забезпеченням та облаштуванням експозиції, публікації у каталозі.

Не підлягають відшкодуванню витрати:
    проживання та харчування супроводжуючих осіб експонента;
    транспортні, трансфертні витрати;
    участь супроводжуючих осіб експонента у навчальних та культурно-масових заходах в рамках програми проведення виставково-ярмаркового заходу.

Компенсація здійснюється через головного розпорядника коштів – Управління економічного розвитку міста міської ради як фінансова підтримка підприємств на безповоротній основі, на підставі рішення виконавчого комітету міської ради за рекомендаціями Дорадчого комітету з питань підтримки малого та середнього підприємництва у м.Чернігові, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини